Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Utilaje eficiente pentru deszăpezirea drumului public

Utilaje eficiente pentru deszăpezirea drumului public

Activitatea de deszăpezire a drumurilor publice din România este una reglementată la nivel central, în baza regulamentului adoptat în anul 2013. De atunci a devenit o obligativitatea din partea administrației publice să deszăpezească drumurile odată ce s-a pus prima zăpadă.

România este o țară cu 4 anotimpuri, astfel că iarna face parte din ciclul natural, deci nu ar trebui să ne ia prin surprindere. Care sunt cele mai eficiente utilaje și cum le alegi astfel încât să-ți poți face treaba cu ele așa cum se cuvine, vei află din următorul articol.

Cele mai eficiente utilaje de deszăpezire

Odată cu trecerea timpului, an de an, utilajele și echipamentele moderne folosite pentru deszăpezire devin tot mai performante și mai eficiente. Gama lor este destul de numeroasă, însă sunt clasificate în funcție de mai multe criterii. Prima clasificare a acestora se face în funcție de modalitate de utilizare. Astfel, aici deosebim utilaje mici de deszăpezire autopropulsate și non-propulsate. De regulă, acestea sunt utilaje de agricultori, dar și de serviciile speciale care se ocupă cu această îndeletnicire.

Lista de utilaje construite pentru deszăpezirea drumurilor sau a altor suprafețe mari poate fi completată cu o serie de echipamente, care au funcționalități diferite, potrivite pentru mai multe tipuri de lucrări, de exemplu, de la curățarea zăpezii proaspăt așezate în strat subțire și până la minimizarea stratului de gheață.

Iată care sunt cele mai eficiente dintre acestea:

  • Utilaj de deszăpezire cu lama sau plugul de deszăpezire – este cel mai popular utilaj de curățare a zăpezii pe timp de iarnă. În funcție de tipul lamei, plugurile de deszăpezire pot fi drepte sau de tip V. Mai mult decât atât, acestea se împart în modele cu rotor sau de tip standard. Reprezentând o achiziție complexă, aceste utilaje au nevoie de o analiză detaliată a specificațiilor tehnice;
  • Pulverizator de deszăpezire – este un alt tip de utilaj pentru curățarea zăpezii și a gheții. Principiul de funcționare este ceva mai diferit, astfel că zăpadă nu este împinsă, ci pulverizată, favorizând astfel o curățare mai rapidă și eficientă.
  • Perie de deszăpezire – este foarte eficientă atât pe timp de iarnă pentru curățarea zăpezii, cât și în celelalte anotimpuri pentru măturarea asfaltului;
  • Sărărițe sau mașină distribuitoare de nisip și sare – este un echipament indispensabil pentru asigurarea unor drumuri curate. Sararite la preț avantajos găsești pe Magazia lu Costică.ro.

De asemenea, gama de utilaje pentru deszăpezire cuprinde și alte echipamente precum freza pentru zapada.

Pentru a face o alegere corectă în acord cu nevoile tale ține cont de anumite caracteristici ale echipamentelor și utilajelor de deszăpezire, precum productivitatea, puterea, diametrul lamei, greutatea și mobilitate mașinii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini