Redactia.ro
Home » Știri » Vacanță de coșmar pentru un grup de români. Ce au pățit turiștii când au ajuns în Grecia

Vacanță de coșmar pentru un grup de români. Ce au pățit turiștii când au ajuns în Grecia

O vacanță mult așteptată în Grecia s-a transformat într-un adevărat coșmar pentru un grup de români. După ce au făcut o rezervare pe platforma Booking pentru un apartament în Halkidiki, au descoperit că locul era departe de a fi ceea ce li se promisese. Experiența neplăcută a fost relatată de unul dintre turiști pe un grup de discuții online, cerând sfaturi și ajutor de la ceilalți membri.

Vacanță de coșmar pentru un grup de români

Românii au rezervat apartamentul cu mult timp înainte, în aprilie, sperând să aibă parte de o vacanță plăcută și relaxantă. Rezervarea a fost făcută prin intermediul platformei Booking, o alegere comună pentru mulți turiști datorită varietății de opțiuni și a recenziilor disponibile. Cu toate acestea, când au ajuns la destinație, pe 1 iulie, au fost întâmpinați de o surpriză extrem de neplăcută.

Proprietara le-a trimis turiștilor un mesaj cu un număr de telefon al unei persoane care urma să le deschidă apartamentul. La sosire, au fost întâmpinați de o persoană care vorbea foarte puțin engleză și care i-a condus în interiorul clădirii. Aici, au fost șocați să constate că holurile erau pline de cuiburi de păsări, iar păsările zburau liber. Mizeria era de nedescris, mobilierul era vechi și deteriorat, iar baia era într-o stare deplorabilă, cu obiecte sanitare murdare și ruginite.

În fața acestor condiții insalubre, turiștii au realizat că nu pot rămâne acolo. Au făcut câteva fotografii pentru a avea dovezi și i-au spus persoanei care le deschisese apartamentul că nu pot sta în asemenea condiții. Răspunsul acesteia a fost să le trântească ușa în față și să nu le mai răspundă la apeluri.

Disperați, românii au contactat serviciul de asistență clienți de la Booking, sperând să găsească o soluție. Inițial, li s-a promis că problema va fi rezolvată, însă, în final, li s-a comunicat că nu vor primi nicio compensație și că trebuie să rezolve situația direct cu proprietarii apartamentului.

Cazul expus pe Forum Thassos

Unul dintre turiști a postat pe Forum Thassos, un grup popular printre românii care călătoresc în Grecia, cerând sfaturi și relatând întreaga experiență:

„Bănuiesc că am fost victima unei escrocherii prin intermediul booking, iar acum acest site nu vrea în niciun fel să-și recunoască problema. În aprilie am făcut o rezervare la Mini în localitatea Possidi, prin booking.com.

Am ajuns în dată de 1 iulie, proprietara mi-a trimis un mesaj cu un număr de telefon al altei persoane care urmă să ne deschidă apartamentul. Am sunat-o și ne-a invitat în interiorul locației (vorbea engleză foarte prost). În interior am avut cea mai neplăcută surpriză, pe holuri zburau păsări și aveau cuiburi, o mizerie de nedescris, camera cu mobilier foarte vechi și baia era de nefolosit, totul murdar și ruginit.

Am făcut câteva poze, i-am spus acelei persoane că nu putem rămâne în condițiile acelea insalubre și ne-a trântit ușa în nas. Imediat am încercat să dăm de proprietara care nu a răspuns la mesaje. Prin urmare am luat legătură cu serviciul clienți de la booking care ne-a promis că va rezolva situația. Astăzi am primit mesaj și de la ei că nu ne pot compensa și că va trebui să ne rezolvăm problema cu proprietarii apartamentului”, a fost o parte din postare persoanei care a ajuns în vacanță.

Postarea a stârnit numeroase reacții din partea celorlalți membri ai grupului

Mulți dintre ei și-au exprimat simpatia și au oferit sfaturi despre cum să procedeze în continuare. Unii au sugerat că singura soluție ar fi să-i acționeze în instanță pe proprietari, în timp ce alții le-au recomandat să fie mai vigilenți în viitor și să verifice cu atenție recenziile înainte de a face o rezervare.

„Pozele sunt reale. Ați închiriat o gloabă de cazare care nici măcar nu e prezentată a fi altceva. Nu o să vă dea Booking nimic pentru nisip pe terasă și un cuib de păsări pe un hol exterior”, a comentat un utilizator.

„Aveți mai multă grijă data viitoare. Pe Booking sunt mai multe poze cu priveliștea decât cu apartamentul. Și este doar o recenzie pe baza căreia a fost stabilită nota. Singura variantă pe care o aveți la îndemână este să-i acționați în instanță pe proprietari”, a adăugat altcineva.

În cazul în care întâmpinăm probleme similare, este important să documentăm totul cu fotografii și să încercăm să rezolvăm situația pe cale legală. Comunicarea promptă cu serviciul de asistență clienți și, dacă este necesar, consultarea unui avocat pot fi pași esențiali pentru a obține o compensație sau pentru a rezolva problema în mod corespunzător.

În concluzie, deși vacanța acestor români în Grecia s-a transformat într-un coșmar, experiența lor poate servi drept avertisment pentru alții. Este important să fim vigilenți și să ne asigurăm că alegem cu atenție locurile în care ne cazăm, pentru a evita astfel de situații neplăcute.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: