Redactia.ro
Home » Știri » Vaccinul anti-COVID de la Johnson & Johnson a fost aprobat în UE. Când ar putea fi administrat și în România

Vaccinul anti-COVID de la Johnson & Johnson a fost aprobat în UE. Când ar putea fi administrat și în România

Vaccinul anti-Covid, dezvoltat de Johnson & Johnson, a fost aprobat, joi, de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), pentru administrare în Uniunea Europeană. Serul este al patrulea la număr care va fi distribuit și folosit în țările europene, alături de cele de la Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca. Și România ar putea primi primele doze de la Johnson & Johnson, în luna aprilie, potrivit medicului Valeriu Gheorghiță.

Vaccinul anti-COVID de la Johnson & Johnson a fost aprobat în UE

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat, joi, folosirea vaccinului anti-Covid, dezvoltat de compania Johnson & Johnson, și în țările din Uniunea Europeană. Serul este al patrulea la număr aprobat de EMA, pe lângă Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca. Vacccinul are o eficiență de 66%, informează Libertatea.

Vaccinul a obținut eficiența de 66% în urma unui studiu clinic global derulat pe trei continente, dar și în urma testării pe diferite variante ale virusului. În schimb, spre deosebire de cele patru vaccinuri aprobate, acest vaccin nu se congelează și ase administrează într-o singură doză.

România ar putea avea circa 8 milioane de doze de vaccin de la Johnson & Johnson

În urmă cu câteva săptămâni, medicul Valeriu Gherghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, spunea că în țara noastră ar putea ajunge primele doze cu acest ser, în luna aprilie.

”Compania Johnson and Johnson și-a depus documentația în vederea obținerii autorizării de la Agenția Europeană a Medicamentului. Ne așteptăm ca la jumătatea lunii martie să se elibereze această autorizare de punere pe piață, ceea ce înseamnă că în aprilie am putea să primim deja primele doze de la compania Johnson and Johnson. Eficacitatea vaccinului este similară celui de la AstraZeneca, însă are un avantaj foarte mare, acela că la acest moment se pare că este suficient să administrăm o singură doză de vaccin. Deci practic simplifică foarte mult procesul de vaccinare”, a declarat medicul Gheorghiță la Digi FM.

În SUA, vaccinul creat de compania J&J a fost aprobat de Agenția pentru medicamente (FDA) a Statelor Unite la sfârșitul lunii februarie. Pe data pe 3 martie s-a început vaccinarea populației cu acest ser.

„Cu această ultimă opinie pozitivă autoritățile din întreaga Uniune Europeană vor avea încă o opțiune pentru a combate pandemia și proteja viețile și sănătatea cetățenilor lor. Acesta este primul vaccin care poate fi folosit ca o singură doză”, a declarat directorul executiv al EMA, Emer Cooke.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: