Redactia.ro
Home » Homepage » Un nou vaccin anti-Covid este așteptat în România. Valeriu Gheorghiță: ”În aprilie am putea primi doze de la Johnson and Johnson”

Un nou vaccin anti-Covid este așteptat în România. Valeriu Gheorghiță: ”În aprilie am putea primi doze de la Johnson and Johnson”

Un npu vaccin anti-Covid in Romania

Un nou vaccin anti-Covid19 ar putea sosi în România. Potrivit medicului Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de imunizare din țară, în luna aprilie am putea avea și serul produs de compania Johnson and Johnson. Ar fi al patrulea vaccin disponibil în România, împotriva combaterii SARS-COV2.

Un nou vaccin anti-Covid este așteptat în România. Valeriu Gheorghiță: ”În aprilie am putea primi doze de la Johnson and Johnson”

În luna aprilie, în România ar putea sosi un nou vaccin anti-Covid19, anume cel produs de compania Johnson and Johnson, anunță medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de imunizare din țară. Serul ar fi al patrulea la număr, deoarece în momentul de față avem disponibile la nivel național trei vaccinuri anti-coronavirus de la: Pfizer, Moderna și AstraZeneca.

Medicul Valeriu Gheorghiță a mai precizat că vaccinul produs de Johnson & Johnson urmează a fi autorizat la jumătatea lunii martie de Agenția Europeană a Medicamentului. De asemenea, potrivit NPR , citat de știrileprotv, serul de la Johnson & Johnson are o eficiență de 66%, spre deosebire de Pfizer și Moderna care au  95%.

”Compania Johnson and Johnson și-a depus documentația în vederea obținerii autorizării de la Agenția Europeană a Medicamentului. Ne așteptăm ca la jumătatea lunii martie să se elibereze această autorizare de punere pe piață, ceea ce înseamnă că în aprilie am putea să primim deja primele doze de la compania Johnson and Johnson. Eficacitatea vaccinului este similară celui de la AstraZeneca, însă are un avantaj foarte mare, acela că la acest moment se pare că este suficient să administrăm o singură doză de vaccin. Deci practic simplifică foarte mult procesul de vaccinare”, a declarat medicul Gheorghiță la Digi FM.

Alte vaccinuri disponibile la nivel european

Totodată, la testele clinice au participat circa 44.000 de voluntari, dintre care din: SUA, în America Latină și Africa de Sud, ţară unde a fost detectată cea mai severă nouă tulpină anti-Covid De altfel, la nivel european mai sunt disponibile și alte vaccinuri, Novavax din Statele Unite şi Valneva din Franţa, care așteaptă aprobarea pentru administrare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: