Redactia.ro
Home » Știri » Danemarca va introduce pașapoartele de vaccinare! Ce spun autoritățile

Danemarca va introduce pașapoartele de vaccinare! Ce spun autoritățile

Danemarca va introduce pașapoartele de vaccinare! Ce spun autoritățile

Danemarca va introduce pașapoartele de vaccinare! Autoritățile daneze au anunțat că în trei sau patru luni va fi pregătit un pașaport digital pentru cei care au fost vaccinați anticoronavirus. 

Danemarca va introduce pașapoartele de vaccinare

Danezii vor putea consulta informațiile referitoare la vaccinare pe platforma online pe care se află datele lor medicale începând cu finalul lunii februarie. În plus, ministrul de finanțe interimar a ținut să precizeze și faptul că trebuie găsită o variantă pentru a putea fi folosit acest tip de pașaport. Evident, se va ține cont de situația epidemiologică din Danemarca.

”Va fi ca un paşaport suplimentar pe care o persoană îl va avea salvat în telefonul său mobil şi care va dovedi că persoana respectivă a fost vaccinată. Ca ţară, trebuie să ştim să profităm de avantajele digitale pe care le avem. Putem fi primii din lume care să-l avem”, a declarat într-o conferinţă de presă ministrul de finanţe interimar Morten Bodskov.

De asemenea, pașaportul suplimentar va fi folosit multă vreme de acum înainte, susțin autoritățile. Încă de acum o lună populația daneză a fost înștiințată de faptul că se fac toate demersurile pentru acest pașaport, scrie cancan.ro.

Danemarca va introduce pașapoartele de vaccinare! Însă nu toată lumea a fost de acord cu această inițiativă. Au fost voci care au afirmat că se va produce o divizare socială și chiar o marginalizare a grupurilor de persoane care nu au fost vaccinate.

”Folosind progresele digitale disponibile putem permite călătoriile şi participarea la viaţa culturală în Danemarca. Ne vom bucura mulţi ani de paşaport”, a declarat în aceeaşi conferinţă de presă directorul general al patronatului, Lars Sandahl Sorensen.

Vom circula în Uniunea Europeană cu certificatul de vaccinare

Mai mulți lider ai Uniunii Europene au discutat despre coordonarea răspunsului la pandemia de COVID-19. Aceștia au vorbit și despre posibilitatea de a introduce cerficate de vaccinare pentru a putea călătorii.

”Președintele Charles Michel va prezida o videoconferință a membrilor Consiliului European. Liderii UE vor discuta despre coordonarea răspunsului la pandemia de COVID-19, inclusiv despre introducerea la scară largă a vaccinurilor și punerea în aplicare a tuturor instrumentelor disponibile în scopul limitării răspândirii virusului. Liderii vor discuta, de asemenea, despre oportunitatea unei abordări comune în materie de certificare a vaccinării în cadrul UE”, transmite Consiliul European, într-un comunicat de presă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: