Redactia.ro
Home » Știri » Liderii UE au făcut anunțul! Vom circula în Uniunea Europeană cu certificatul de vaccinare?

Liderii UE au făcut anunțul! Vom circula în Uniunea Europeană cu certificatul de vaccinare?

Liderii UE au făcut anunțul! Vom circula în Uniunea Europeană cu certificatul de vaccinare?

Liderii Uniunii Europene au discutat într-o ședință a Consiliului European despre posibilitatea introducerii unor certificate de vaccinare.

Vom circula în Uniunea Europeană cu certificatul de vaccinare?

Mai mulți lider ai Uniunii Europene s-au reunit joi, în sistem de videoconferință, pentru a discuta despre coordonarea răspunsului la pandemia de COVID-19. Aceștia au vorbit și despre posibilitatea de a introduce cerficate de vaccinare pentru a putea călătorii.

”Președintele Charles Michel va prezida o videoconferință a membrilor Consiliului European. Liderii UE vor discuta despre coordonarea răspunsului la pandemia de COVID-19, inclusiv despre introducerea la scară largă a vaccinurilor și punerea în aplicare a tuturor instrumentelor disponibile în scopul limitării răspândirii virusului. Liderii vor discuta, de asemenea, despre oportunitatea unei abordări comune în materie de certificare a vaccinării în cadrul UE”, transmite Consiliul European, într-un comunicat de presă.

Vom circula în Uniunea Europeană cu certificatul de vaccinare? Pe 12 ianuarie, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a cerut crearea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 valabil la nivelul întregii UE pentru a ajuta la relansarea călătoriilor transfrontaliere devastate de pandemia de coronavirus. Această propunere a fost susținută și de Spania.

Joi, ministrul de externe al Spaniei, Arancha Gonzalez, a afirmat că ţara sa insistă pe lângă Uniunea Europeană şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică pentru crearea unui astfel de certificat care să ajute la revitalizarea deplasărilor, scrie Digi24.

Comisia Europeană este favorabilă ideii unui certificat de vaccinare

Ursula von der Leyen a anunțat într-un interviu acordat mai multor media portugheze înainte de vizita sa la Lisabona, că, Comisia Europeană este favorabilă ideii unui certificat de vaccinare împotriva noului coronavirus care să fie „reciproc recunoscut”.

De asemenea, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, consideră că ar putea fi introdus la un moment dat un „paşaport de vaccinare” împotriva coronavirusului, dar nu este cazul acum. Însă, OMS respinge ideea unui pașaport de vaccinare anti-Covid ca o condiţie pentru accesul străinilor în unele ţări. Între pașaportul de vaccinare și certificatul de vaccinare sunt însă diferențe.

Vom circula în Uniunea Europeană cu certificatul de vaccinare? Discuțiile la nivel european se vor concentra însă pe ideea unui certificat european de vaccinare, care să fie recunoscut în toate țările membre, și care să ofere o bază de date cu privire la persoanele vaccinate. Este posibil ca acest certificat de vaccinare se înlocuiască testul COVID necesar în unele țări pentru a intra pe teritoriul acestora.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: