Redactia.ro
Home » Știri » Pandemia de coronavirus nu se termină în 2021. Ce spune OMS

Pandemia de coronavirus nu se termină în 2021. Ce spune OMS

Imunitatea colectivă nu va putea fi atinsă nici în 2021, în ciuda faptului că vaccinurile au putut fi distribuite în numeroase țări, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății(OMS), potrivit AFP. 

 

Pandemia de coronavirus nu se termină în 2021

Responsabilul științific al OMS Soumya Swaminathan a anunțat în timpul unei informări de presă că imunitatea colectivă nu va fi atinsă  anul acesta.

Nu vom ajunge (…) la imunitatea colectivă în 2021”, a spus responsabilul ştiinţific al OMS, în timpul unei informări de presă la Geneva, scrie News.ro. 

Responsabilul științific al OMS a subliniat importanța continuării aplicării măsurilor de protecție precum distanțarea fizică, spălarea pe mâini și purtarea măștii pentru a controla pandemia.

The Guardian a scris că Swaminathan a apreciat “progresele incredibile” pe care oamenii de știință le-au făcut și care au reușit să dezvolte nu unul, ci mai multe vaccinuri sigure și eificente împotriva noului coronavirus în mai puțin de un an. Mai mult, aceasta a subliniat că lupta cu pandemia  “durează”.

“Durează producţia de doze, şi nu vorbim doar de milioane, ci de miliarde”, a punctat Soumya Swaminathan, făcând apel al populația lumii să aibă răbdare.

Swaminathan a asigurat că vaccinurile vor putea ajunge în întreaga lume.

„Între timp, nu ttrebuie să uităm de măsurile de protecţie, care funcţionează”, a spus responsabilul ştiinţific.  Potrivit acesteia, este necesar ca toate sistemele publice de sănătate să prevină răspândirea virusului „în tot acest an cel puţin„, a mai precizat aceasta.

Responsabilul științific al OMS  a mai precizat că este necesar ca toate sistemele publice de sănătate să prevină răspândirea virusului  ”în tot acest an cel puţin”.

Vaccinarea anti-COVID  a început în mai multe țări din lume. În România, vaccinarea a început în rândul cadrelor medicale. Primii vaccinați au fost medicii care au tratat primele cazuri de coronavirus. Numărul total al persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 cu noul vaccin Pfizer BioNTech, începând cu data de 27 decembrie 2020, este de 108.294.

Au fost înregistrate și reacții adverse. Numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, începând din 27 decembrie 2020, este de 388 comune și  minore, dintre care 155 reacții locale cu durere la locul injectării și 233 reacții generale, printre care febră, cefalee, mialgii, astralgii, astenie și alergii de tip urticarie. Cinci alte reacții sunt în curs de investigare.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: