Redactia.ro
Home » Știri » Vaccinul care ar oferi imunitate pe viață inventat de belgieni. Când va fi distribuit acesta

Vaccinul care ar oferi imunitate pe viață inventat de belgieni. Când va fi distribuit acesta

Vaccinul care ar oferi imunitate pe viață inventat de belgieni

Vaccinul care ar oferi imunitate pe viață inventat de belgieni. Cercetătorii belgieni au produs un vaccin care ar putea oferi imunitate pe viață inventat de belgieni. În prezent, vaccinul se află în faza de testare și ar urma să fie distribuit în toamnă.

Vaccinul care ar oferi imunitate pe viață inventat de belgieni. Când va fi distribuit acesta

Vaccinul care ar oferi imunitate pe viață inventat de belgieni. Pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe întreaga lume, iar oamenii au fost nevoiți să-și schimbe stilul de viață. În tot acest timp, virusul a infectat și ucis milioane de oameni, motiv pentru care în câteva luni au fost produse mai multe vaccinuri pentru imunizare populației. Se pare că cercetătorii belgieni au produs un vaccin care oferă imunitate pe viață. Acesta se află în prezent în faza de testare și ar urma să fie distribuit în această toamnă. „Suntem singura echipă din lume care folosim vaccinul împotriva febrei galbene ca vector, ca punct de plecare pentru vaccinul nostru. Alte companii precum Astra Zeneca şi Johnson&Johnson folosesc virusuri comune de gripă pe care-i pun în ARN mesager. Avantajul vaccinului nostru este că protejează şi împotriva febrei galbene, iar pentru America Latină şi Africa poate fi un bonus. În momentul în care China a pus codul genetic al lui SARS-COV-2 online, pe 11 ianuarie 2020, noi am început să dezvoltăm în două săptămâni, să iniţiem vaccinul”, susține Johan Neyts, şeful Institului Rega-UCL Louvain.

Vaccinul produs de Institutul Rega din Belgia poate fi transportat la -8 grade Celsius și poate fi păstrat în frigidere normale, spre deosebire de vaccinurile de la Pfizer, care trebuie ținut la -70 de grade Celsius sau Moderna la -20 grade Celsius. „După o singură doză, la zece zile după aceasta, vaccinul nostru s-a dovedit că este eficient total pe animale. Imaginaţi-vă că dacă în China, s-ar fi permis accesul imediat cu medicamente, trimise şi transportate prin Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pentru primii bolnavi, medici, asistente, familiile lor, împreună cu carantina, am fi putut controla izbucnirea pandemiei”, a mai spus directorul Institutului belgian.

În prezent, în Europa se folosesc două vaccinuri, Pfizer/BioNTech și Moderan, dar executivul comunitar mai are acorduri de achiziție de vaccinuri cu companiile AstraZeneca, Jonhson&Jonhnson, Sanofi, CureVec și Valneva.

Ce eficacitate are vaccinul Jonhson&Jonhson

Vaccinul Jonhson&Jonhson s-a dovedit că are o eficacitate în proporție de 66% dacă este administrat într-o singură doză. În cadrul unui studiu de peste 44.000 de persoane, vaccinul a prevenit 66% din cazurile moderate până la severe de coronavirus. Potrivit specialiștilor, vaccinul a fost eficient în proporție de 72% împotriva formelor moderate și severe în Statele Unitele ale Americii, dar eficacitatea sa a fost doar 57% în Africa de Sud, acolo unde a fost descoperită o nouă tulpină a coronavirusului.

Vaccinul american Jonhson& Johnson vrea să ceară autorizație de introducere pe piață în SUA la începutul lunii februarie, iar compania așteaptă autorizarea în martie, dar nu a fost specificat câte doze de vaccin vor fi disponibile, cu toate că a reafirmat că Statele Unite ale Americii vor primi 100 de milioane de doze în prima jumătate a anului 2021.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: