Redactia.ro
Home » Știri » Vaccinul Johnson&Johnson va ajunge în România săptămâna viitoare! 60.000 de doze vor fi repartizate

Vaccinul Johnson&Johnson va ajunge în România săptămâna viitoare! 60.000 de doze vor fi repartizate

Vaccinul Johnson&Johnson va ajunge în România săptămâna viitoare! 60.000 de doze vor fi repartizate

Vaccinul Johnson&Johnson va ajunge în România săptămâna viitoare! Tratamentul va fi folosit atât în cabinetele medicilor de familie, cât și în centrele mobile.

Vaccinul Johnson&Johnson va ajunge în România săptămâna viitoare

Andrei Baciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, a declarat că începând cu data de 15 aprilie, românii se vor putea imuniza împotriva virusului chinez și cu vaccinul Johnson&Johnson, acesta fiind primul lot care va ajunge în țara noastră. Românii se pot vaccina cu serul american în cabinetele medicilor de familie și în centrele mobile.

Cele 60.000 de doze vor sosi chiar cu câteva zile înainte de data stabilită de autorități inițial și vor fi puse la dispoziție, pentru că nu necesită o depozitare specială, atât în cabinetele medicilor de familie, acolo unde de trei zile a început imunizarea, cât și în centrele de vaccinare mobile ce vor ajunge în localităţile mai îndepărtate din mediul rural.

”O veste foarte bună: astăzi am fost anunţaţi de faptul că acest vaccin va sosi cu câteva zile mai repede în România. Practic, va sosi pe 15 aprilie, săptămâna viitoare, joi, 60.000 de doze”, a afirmat Andrei Baciu, la Digi24.

Totodată, secretarul de stat în Ministerul Sănătății a ținut să precizeze că vaccinarea cu serul american nu este necesară în două etape, dar și că în ultima săptămână din această lună, așa cum este programat, un alt lot va ajunge pe teritoriul țării noastre. Andrei Baciu afirmă că cea de-a doua tranșă va aduce în România 103.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson, fiind vorba de un total de 163.000 de doze de ser dedicate țării noastre pentru luna aprilie.

Mai mult, Andrei Baciu a mai menționat că alegerea imunizării cu acest tip de tratament este favorabilă atunci când vorbim de „balanţa de beneficii-riscuri”, căci până la acest moment nu este dovedită o asociere între vaccinul Johnson&Johnson şi cazurile de evenimente tromboembolice.

Vaccinul anti-COVID de la Johnson & Johnson a fost aprobat în UE

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat folosirea vaccinului anti-Covid, dezvoltat de compania Johnson & Johnson, și în țările din Uniunea Europeană. Serul este al patrulea la număr aprobat de EMA, pe lângă Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca. Vacccinul are o eficiență de 66%, informează Libertatea.

Vaccinul a obținut eficiența de 66% în urma unui studiu clinic global derulat pe trei continente, dar și în urma testării pe diferite variante ale virusului. În schimb, spre deosebire de cele patru vaccinuri aprobate, acest vaccin nu se congelează și ase administrează într-o singură doză.

”Compania Johnson and Johnson și-a depus documentația în vederea obținerii autorizării de la Agenția Europeană a Medicamentului. Ne așteptăm ca la jumătatea lunii martie să se elibereze această autorizare de punere pe piață, ceea ce înseamnă că în aprilie am putea să primim deja primele doze de la compania Johnson and Johnson. Eficacitatea vaccinului este similară celui de la AstraZeneca, însă are un avantaj foarte mare, acela că la acest moment se pare că este suficient să administrăm o singură doză de vaccin. Deci practic simplifică foarte mult procesul de vaccinare”, a declarat medicul Gheorghiță.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: