Redactia.ro
Home » Știri » Vaccinul TBC reduce riscul de a contracta virusul covid-19? Experții au studiat fenomenul

Vaccinul TBC reduce riscul de a contracta virusul covid-19? Experții au studiat fenomenul

vaccinul TBC

O echipă de cercetători au stabilit că există o legătură între vaccinul pentru tuberculoză (BCG) și un număr mai redus de decese din cauza coronaviruslui. Aparent, o țară în care vaccinul TBC e obligatoriu are mai puține decese provocate de covid-19.

Vaccinul TBC ține la distanță virusul covid-19?

Un studiu preliminar a arătat că există o corelație între țările care au vaccinul BCG obligatoriu și cazurile confirmate și decese de covid-19. Cercetătorii iau acum în calcul să efectueze vaccinul BCG (Bacill Calmette-Guerin) persoanelor în vârstă pentru a vedea dacă le oferă un sprijin sporit în protecția împotriva coronavirusului.

Și românul Mihai Netea, expert în boli infecțioase, a studiat fenomenul. El a făcut studii pe 400 de cadre medicale. 200 dintre acestea au făcut vaccinul BCG, iar ceilalți 200 au primit un placebo. Momentan, rezultatele acestui studiu sunt în lucru. În paralel, el va studia și eficiența vaccinului BCG la persoane trecute de 60 de ani.

În Japonia s-a observat o corelație clară între vaccinul BCG și numărul cazurilor de covid-19

Gonzalo Otazu, profesor la Institutul de Tehnologie din New York, a observat că numărul de confirmați ori decese de covid-19 este mai scăzut în rândul persoanelor care au realizat vaccinul BCG. Otazu susține că vaccinul BCG oferă protecție împotriva bacteriilor de tuberculoză, dar și a altor boli contagioase.

În alte țări, precum SUA, Italia, Spania, Olanda, Elveția, Germania, UK și altele, vaccinul BCG n-a mai fost obligatoriu încă de acum câțiva ani. UK și Franța, de exemplu, au întrerupt vaccinarea după anul 2000. Există și unele țări care au repetat vaccinul la naștere și la vârsta de 7 ani. Printre acestea s-a numărat și România până în 1993. Majoritatea care au făcut acest vaccin, rămân cu o cicatrice – o floare – pe umărul stâng. Voi îl aveți? Vă amintiți la ce vârstă vi l-ați făcut?

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: