Redactia.ro
Home » Știri » Val de căldură peste România. Se anunță un weekend mai călduros decât este normal pentru această perioadă

Val de căldură peste România. Se anunță un weekend mai călduros decât este normal pentru această perioadă

România se pregătește să facă față unui nou val de căldură în acest weekend, conform anunțului făcut de meteorologi. Se așteaptă ca temperaturile să fie cu aproximativ 8 – 10 grade peste media normală pentru această perioadă a anului. Acest fenomen este parte a unui val de căldură care afectează întreaga Europă, generând maxime termice neobișnuit de ridicate pentru luna aprilie.

Cel mai călduros început de aprilie din istorie

Cu un început de aprilie considerat cel mai călduros din istorie, continentul este acoperit de o așa-numită „cupolă de căldură”, care intensifică temperaturile în toate regiunile. În România, această căldură extremă se va resimți puternic, cu maxime termice prognozate de 32 de grade Celsius în timpul zilei, iar în anumite zone, se poate ajunge și la 35 de grade Celsius.

Vremea se va schimba brusc

Totuși, meteorologii avertizează că această perioadă caniculară va fi urmată de o schimbare bruscă a vremii. De marți până miercuri, se preconizează o scădere semnificativă a temperaturilor în întreaga țară. În plus, nopțile și diminețile vor deveni reci, existând chiar riscul de îngheț la sol.

Astfel, românii sunt sfătuiți să fie precauți și să se protejeze de efectele extreme ale temperaturilor ridicate, precum și de schimbările bruște ale vremii care pot apărea în următoarele zile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: