Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Val de evenimente pe timpul sezonului cald, în condițiile eliminării restricțiilor

Val de evenimente pe timpul sezonului cald, în condițiile eliminării restricțiilor

Deși criza din domeniul sănătății publice nu s-a încheiat în totalitate, românii se pot bucura în această vară de ceea ce putem spune că se numește „normalitate”: o perioadă fără restricții de acces sau de circulație, fără perturbări în viața personală legate de pandemia care a marcat societatea în ultimii 2 ani. Astfel, există libertate în ceea ce privește vacanțele și călătoriile, dar și participarea la evenimente.

Multe petreceri de nuntă în timpul verii

În acest context favorabil, foarte multe cupluri care doreau să își sărbătorească și să își oficializeze căsătoria, dar care amânau aceste momente de ceva timp, au ales sezonul cald 2022 pentru a realiza tot ceea ce aveau în plan. Rezultă o mare densitate de petreceri de nuntă, dar și de botez și de alte astfel de evenimente din viața personală. Asemenea petreceri sunt organizate la restaurante sau în locații outdoor în special sâmbăta și duminica, însă tot mai multe evenimente personale sunt marcate și în timpul săptămânii, atunci când nu sunt identificate alte variante disponibile.

Dacă faci parte dintr-o familie mare sau dacă ai mulți colegi și prieteni, este foarte probabil ca în această perioadă (inclusiv în toamnă) să primești mai multe invitații. În condițiile în care viața a devenit mai scumpă, iar meniurile de restaurant au urmat aceeași dinamică, la fel ca toate celelalte servicii legate de evenimente, este evident că se așteaptă la nunți și alte evenimente ca invitații să ofere cadouri mai mari decât în anii trecuți. Cei care nu au suficienți bani disponibili pe termen scurt pot apela la mici împrumuturi rapide, credite IFN online de exemplu, cu plata în rate fixe.

Festivalurile verii 2022

Astfel de bani suplimentari pot fi necesari și pentru participarea la evenimente majore organizate în spațiul public în această vară și la început de toamnă. Ne referim la marile festivaluri de muzică, dar și la alte festivaluri tematice, evenimente de nișă. Multe festivaluri presupun bilete și abonamente cu costuri de sute de lei, la care se adaugă desigur transportul, cazarea și celelalte cheltuieli curente.

În unele mari orașe și mai ales pe litoral sunt organizate inclusiv concerte, festivaluri de teatru, evenimente culturale și gastronomice. Informații despre acestea pot fi găsite pe internet, în presa online și mai ales pe rețelele de socializare Facebook și Instagram. Unele evenimente de tipul marilor festivaluri sunt anunțate și promovate cu mult timp înainte de a se desfășura, însă există și evenimente mai mici despre care poți afla cu doar câteva săptămâni înainte. Dacă îți planifici vacanța pe litoralul românesc în vara 2022, te poți bucura de multe astfel de oportunități în materie de divertisment, pentru toate preferințele – muzică de toate genurile, evenimente fel de fel.

Atenție la bugetul personal

Este indicat să ai un buget de vacanță cât mai generos, tocmai pentru a putea participa la festivaluri, concerte și spectacole. În cazul în care decizi că soluția de suplimentare a bugetului personal este contractarea unui credit de orice fel, nu uita să acționezi responsabil – după distracție, urmează și nevoia de a plăti ratele, deci trebuie să ai siguranța că vei putea face acest lucru fără stres financiar ulterior.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro