Redactia.ro
Home » Știri » Vârsta de pensionare va crește treptat până la 65 de ani pentru toți românii. Ce a spus Ministrul Muncii, Marius Budăi

Vârsta de pensionare va crește treptat până la 65 de ani pentru toți românii. Ce a spus Ministrul Muncii, Marius Budăi

Vârsta de pensionare va crește treptat până la 65 de ani pentru toți românii. Ce a spus Ministrul Muncii, Marius Budăi

Vârsta de pensionare va crește treptat până la 65 de ani pentru toți românii, bărbați și femei, a spus Ministrul Muncii. Marius Budăi a prezentat aceste concluzii după ce a discutat cu reprezentanții Comisiei Europene, la Bruxelles. Iată detalii.

Vârsta de pensionare va crește treptat până la 65 de ani pentru toți românii. Ce a spus Ministrul Muncii, Marius Budăi

„Principiile stabilite cu Comisia Europeană sunt următoarele: creșterea treptată a vârstei de pensionare, în conformitate cu Sistemul Public de Pensii, până la vârsta de 65 de ani. Astfel, fiecare om care lucrează în România va trebui să fie echivalent, să nu fie deosebiri între cei care lucrează în anumite sisteme și cei care lucrează în Sistemul Public de Pensii și vor avea o vârstă de pensionare până la 65 de ani, așa cum este prevăzută gradual și în legea din Sistemul Public de Pensii.

De asemenea, drepturile de pensii vor fi calculate prin creșterea treptată a perioadei de contribuție, așa cum este prevăzut și în sistemul public, astfel încât, la finalul acestei perioade, raportarea să fie la întreaga perioadă. Deci nu vor mai fi alese anumite perioade din interiorul a ceea ce au contribuit, ci va fi raportare la întreaga perioadă.

Un alt principiu este creșterea treptată a vechimii necesare în specialitate pentru acele categorii care nu aveau deja această raportare. Vă aduceți aminte că în proiectul inițial am avut anumite raportări către stagiu minim de cotizare, pentru cei care nu aveau această posibilitate și nu aveam această obligație, mai ales, în legea actuală.

Un alt principiu este eliminarea unor categorii de indemnizații și pensii stabilite și plătite în baza unor legi speciale și acest lucru se face și s-a făcut prin acea nepermitere de asimilare a perioadelor astfel încât, după cum știți, în lege este exemplul cu magistrații cărora nu li se mai permite astfel de asimilare, ci 20 de ani, cel puțin în magistratură, pentru că doar atunci ai acele interdicții și limitări ale unor drepturi și, de asemenea, au fost exceptate unele categorii din funcționarii publici și parlamentari de la acest aspect.

Acestea sunt principiile agreate. O parte din amendamente deja sunt gata și le-am prezentat liderilor coaliției. Am primit dispoziția, astfel încât, până miercuri seara, toate amendamentele să fie gata scrise și discutate cu sistemele și toți colegii mei, miniștrii de resort, împreună cu specialiștii din Ministere, să vină cu inputul dumnealor și să avem amendamentele terminate și finalizate, astfel încât, joi, coaliția politică să le poată pune în Parlament. Astea sunt cele agreate. Pentru mine a fost îmbucurător faptul că am reușit să obțin de la Comisie aceste principii, astfel încât, să avem jalonul îndeplinit.

Marius Budăi, ministrul Muncii

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: