Redactia.ro
Home » Știri » Vatmanul Cătălin Purendea, marcat de tragedia accidentului mortal. Ce a declarat acesta

Vatmanul Cătălin Purendea, marcat de tragedia accidentului mortal. Ce a declarat acesta

Accidentul tragic din 19 septembrie 2024, în care un angajat SPP și-a pierdut viața pe Șoseaua Progresului, l-a afectat profund pe vatmanul Cătălin Purendea, tânărul de 30 de ani care conducea tramvaiul implicat în coliziune. Inițial, testele Drugtest sugerau că vatmanul ar fi fost sub influența drogurilor, însă analizele ulterioare au demonstrat că a fost doar o eroare cauzată de paracetamolul consumat.

Detalii dramatice despre accidentul tragic

Accidentul care a avut loc pe Șoseaua Progresului a avut un impact devastator nu doar asupra familiei victimei, ci și asupra vatmanului Cătălin Purendea. Potrivit relatărilor, autoturismul angajatului SPP a schimbat brusc direcția, iar Purendea nu a putut evita impactul. Mașina a fost prinsă între tramvai și un stâlp, iar angajatul SPP a fost scos dintre fiarele contorsionate de către pompieri. Din păcate, bărbatul era deja decedat în momentul sosirii echipelor de intervenție.

Accidentul a fost cu atât mai șocant cu cât victima era soțul femeii care fusese implicată într-un incident dramatic anterior, când un bărbat a stropit-o cu benzină în Palatul Parlamentului. Pentru vatmanul Cătălin Purendea, această întâmplare a fost o tragedie care l-a afectat profund și emoțional, simțind responsabilitatea asupra unui eveniment care i-a schimbat viața.

Erori în testarea drogurilor

Unul dintre cele mai tulburătoare aspecte ale acestui caz a fost eroarea de testare care a generat suspiciuni legate de consumul de droguri. Testul Drugtest inițial a arătat rezultate pozitive pentru amfetamină, însă după analize mai amănunțite, s-a dovedit că paracetamolul consumat de vatman a fost responsabil pentru această eroare. Purendea a declarat pentru Observator News că a fost extrem de stresat în timpul perioadei de așteptare a rezultatelor oficiale.

Nu am mai dormit de când s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Până aseară când mi-au ieşit şi mie rezultatele şi am scăpat… am scăpat de stresul aceasta, pentru că, vă daţi seama, eram în stres pentru mine şi pentru familia mea. Nu am avut nicio şansă să îl evit. Domnul a făcut dreapta în faţa mea, brusc. Fără să dea semnal, fără să se asigure. Dreapta brusc, din scurt. N-am avut nici măcar o şansă de a-l putea evita. Am făcut tot posibilul, am pus toate frânele din dotare, am dat clopot.

Noi, ca să putem să punem o frână, trebuie să ne luăm timp. Dacă vreau să frânez în 10 metri, trebuie să frânez cu 20-25 de metri în spate. Iar la ceea ce a fost la mine a fost o distanţă de maximum patru metri, maximum cinci metri, lucru care a făcut imposibilă oprirea vagonului la timp pentru a nu se produce evenimentul.” a declarat vatmanul. Acesta a adăugat că este împotriva consumului de droguri și a subliniat că nu a fost niciodată adeptul substanțelor ilegale.

Impactul psihologic și necesitatea terapiei

Tragedia l-a marcat profund pe vatman, care a declarat că va avea nevoie de terapie pentru a putea depăși trauma provocată de accident. Cătălin Purendea a mărturisit că este o persoană foarte sufletistă și că moartea unui om este un eveniment devastator pentru el. Deși nu a fost vina lui directă, vinovăția emoțională și presiunea mediatică l-au afectat profund.

În viaţa mea nu am crezut că se va întâmpla aşa ceva. Eu sunt şi un om mai sufletist. Şi pentru că a murit un om… Vă daţi seama că este greu.” a spus el, vizibil emoționat. Această experiență, combinată cu presiunea mediatică și stresul familial, l-a determinat să recurgă la ajutor specializat pentru a-și reveni.

Concluzii și lecții după o tragedie

Tragedia de pe Șoseaua Progresului ridică o serie de întrebări legate de procedurile de testare a drogurilor și de responsabilitatea emoțională a celor implicați în accidente rutiere grave. Cazul lui Cătălin Purendea arată cât de mult pot afecta asemenea evenimente persoanele implicate, chiar dacă nu sunt direct vinovate.

Vatmanul a fost forțat să facă față nu doar impactului emoțional al morții unui om, dar și stresului generat de suspiciuni nefondate de consum de droguri. Această tragedie a scos la iveală importanța susținerii psihologice pentru cei implicați în accidente și a subliniat necesitatea unor proceduri corecte și precise de testare a drogurilor, pentru a evita eroarea de diagnosticare.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: