Redactia.ro
Home » Știri » Veneția riscă să dispară! Autoritățile au închis pentru prima dată toate barierele în fața apei ce amenință să inunde orașul

Veneția riscă să dispară! Autoritățile au închis pentru prima dată toate barierele în fața apei ce amenință să inunde orașul

Veneția și-a închis barierele ce protejează orașul de inundații pentru prima dată în 1.200 de ani. Săptămână trecută, autoritățile au testat în premiera barierele construite în urmă cu câteva decenii, potrivit celor de la CNN, odată cu venirea mareei.

Conform meteorologilor, Veneția, orașul canalelor, se confruntă zilele acestea cu oscilațiile periodice de la nivelul mării Adriatice, cunoscute și sub denumirea de maree (flux și reflux). Astfel că, autoritățile au fost nevoite să închidă cele 78 de bariere din jurul orașului, pentru a preveni inundarea acestuia, mai ales că se așteptă ca mareea să atingă 153 de centimetri înălțime.

Testele din Iulie, la care a participat și premierul italian Giuseppe Conte au fost încununate de succes, în condiții optime de vreme. MOSE sau Modulo Sperientale Elettromeccanico este compus din 78 de bariere instalate pe fundul marii, în trei puncte principale din oraș. Mecanismul este unul simplu și presupune ridicarea barierelor pentru a forma un baraj pentru stoparea apelor din Marea Adriatică să pătrundă în oraș.

Veneția și-a închis barierele ce protejează orașul de inundații pentru prima dată în 1.200 de ani. Săptămână trecută, autoritățile au testat în premiera barierele construite în urmă cu câteva decenii, potrivit celor de la CNN, odată cu venirea mareei.

Când apar mareele în Veneția

Fluxul și refluxul Marii Adriatice au loc în perioada Martie și Octombrie când apele devin înalte și inundă cele mai joase zone din Veneția. În plus, presiunea atmosferică scăzută și prezența vântului fac ca mareea să devină destul de puternică. Aici se adaugă și schimbările climatice care au avut loc în ultimii ani și care au afectat în mod vizibil planeta.

Amintim că Veneția a fost inundată în proporție de 90%, în 2019, din cauza mareei care a atins aproximativ 187 de centimetri, mulți locuitori fiind nevoiți să isi facaă bagajele si să se mute din oraș.

Veneția și-a închis barierele ce protejează orașul de inundații pentru prima dată în 1.200 de ani. Săptămâna trecută, autoritățile au testat în premieră barierele construite în urmă cu câteva decenii, potrivit celor de la CNN, odată cu venirea mareei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: