Redactia.ro
Home » Știri » Situație îngrijorătoare în Italia! Câte cazuri au înregistrat italienii în ultimele 24 de ore

Situație îngrijorătoare în Italia! Câte cazuri au înregistrat italienii în ultimele 24 de ore

Situație îngrijorătoare în Italia

Italia este din nou în stare de alertă, după ce s-au înregistrat peste 2.000 de cazuri de infecție cu noul coronavirus în 24 de ore. Această situație are loc pentru prima oară din luna aprilie a acestui an.

Situație îngrijorătoare în Italia! Câte cazuri au înregistrat italienii în ultimele 24 de ore

Italia se confruntă din nou cu multe cazuri de infecție de coronavirus. Joi, au fost raportate 2.548 de cazuri noi de infecțiii cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, fiind pentru prima oară din luna aprilie când bilanțul zilnic creștere la peste 2.000 de cazuri.

Conform Ministerului Sănătății, în ultimele 24 de ore au avut loc și 24 de decese provacate de coronavirus, spre deosebire de miercuri, când a fost raportat un număr mai mic față de vârful pandemiei prezent în Italia în lunile martie și aprilie.

Italia, cea mai afectată țară din Europa

În primele luni de la apariția coronavirusului în Europa, Italia a fost cea mai afectată țară, având și cea mai mare comunitate de români din străinătate și unde numărul de îmbolnăviri a crescut brusc.

Mai mult, Italia a fost prima țară din Europa care a pus orașe întregi sub carantină, au fost închise școli, spitale, tribunale, restaurante și magazine. În prezent, numărul de cazuri de coronavirus în Italia a ajuns la 319.548 mii, dintre care 229.000 au fost declarate vindecate. În ceea ce privește numărul de decese, acesta a crescut la 35.942.

Pe data de 31 ianuarie, Guvernul italia a decretat stare de urgență pentru o perioadă de șase luni, în urma răspândirii epidemiei de coronavirus. Starea de urgență a fost extinsă până pe 15 octombrie 2020. Astfel, persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia sunt supuse obligației de autoizolare și de supraveghere medicală pentru o perioadă de 14 zile.

De asemenea, aceste reguli au fost prelungite până pe 7 octombrie 2020. În cazul persoanelor care se întorc din România, acestea vor trebui să anunțe sosirea pe teritoriul italian Direcției de Sănătate Publică locală și să specifice locul în care vor sta.

Potrivit Ambasadei României în Republica Italiană, este interzisă sosirea în Italia pentru persoanele care, în cele 14 zile anterioare, s-au aflat sau au tranzitat în: Armenia, Bahrein, Bangladesh, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Chile, Columbia, Kosovo, Kuwait, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, (pentru Kosovo și Muntenegru interdicția se aplică de la 16 iulie, pentru celelalte, de la 9 iulie. Ca urmare a unei ordonanțe a ministrului sănătății din Italia din 12.08.2020, începând cu data de 13 august 2020, la listă se adaugă și Columbia).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: