Redactia.ro
Home » Sport » Verdict final în cazul Colțescu! Pierre Webo a fost sancționat

Verdict final în cazul Colțescu! Pierre Webo a fost sancționat

Sebastian Colțescu, Sebastian Colțescu rasism, nevinovat

UEFA a dat verdictul final în cazul Sebastian Colțescu. Arbitrul român a fost declarat nevinovat. Apelativul ”ăla negru” nu a fost considerată o remarcă rasistă. Totuși, românul a fost suspendat din toate competițiile până pe 30 iunie.

Tot scandalul a avut loc la meciul din Liga Campionilor, dintre PSG și Istanbul Başakşehir de pe 8 decembrie 2020. Atunci, Sebastian Colțescu i-ar fi spus antrenorului secund al turcilor, Pierre Webo, ”ăla negru”. Tehnicianul l-a acuzat pe român de rasism, iar după incident ambele echipe s-au retras de pe teren. UEFA a judecat cazul și l-a găsit pe Sebastian Colțescu nevinovat în ceea ce privește articolul 14.

”Colțescu și Șovre au violat articolele 11 și 6(1), în ceea ce privește obligația de conduită, dar nu și articolul 14, adică rasism și comportament discriminatoriu”, se arată în decizia publicată de forul european.

Colțescu a fost sancționat totuși pentru faptul că a folosit un limbaj nepotrivit atunci când s-a exprimat. UEFA a decis ca centralul, care a fost rezervă la acel meci, să fie suspendat până pe 30 iunie și va trebui să urmeze un program educațional, potrivit hotărârii UEFA.

Presa internațională a urmărit acest caz

Jurnaliștii din toate țările au urmărit acest caz.

”Arbitrul de la PSG – Istanbul Başakşehir a fost suspendat până la finalul sezonului, dar nu e vinovat de rasism”, a scris Daily Star.
”UEFA îl descalifică pe Colțescu până în sezonul viitor, după PSG – Istanbul”, a titrat Marca.

”Nu a fost rasism!”/ ”UEFA a spus că a fost doar comportament neadecvat. Ancheta forului european a concluzionat, pe 11 februarie, că oficialul nu a făcut comentarii cu tentă rasistă. Chiar și așa, comitetul disciplinar al UEFA tot a vrut să-l sancționeze. Și Webo a primit un meci de suspendare pentru comportament nesportiv”, notează L’Equipe.

”NU a fost rasism. A spus ‘negru’ unui jucător, dar UEFA a zis că a fost doar comportament neadecvat”, notează La Repubblica.

“UEFA îl sancționează pe Colțescu pe un singur considerent, acela că nu a găsit cuvântul potrivit, pentru o exprimare care trebuia evitată. Mai vinovat mi se pare Ovidiu Hațegan care trebuia să intervină, să tempereze spiritele, să vorbească cu căpitanii de echipă, Colțescu se ducea în tribună, întreruperea unui meci e un lucru extrem de grav. Acum, Colțescu ar putea continua ca arbitru de rezervă sau în camera VAR. Îmi pare rău de el, a fost un talent mare, s-a irosit singur”, a declarat Ion Crăciunescu la Digi Sport.

Nici Pierre Webo nu a scăpat nepedepsit. Comisia de Disciplină, Etică și Control a UEFA a anunțat că antrenorul secund al echipei Istanbul Başakşehir va fi suspendat pentru un joc în cupele europene.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: