Redactia.ro
Home » Știri » Veste bună pentru copii! 150 de lei în plus, în afară de bursa școlară și alocație. Klaus Iohannis a dat legea

Veste bună pentru copii! 150 de lei în plus, în afară de bursa școlară și alocație. Klaus Iohannis a dat legea

Veste bună pentru mai mulți copii! Klaus Iohannis a promulgat legea prin care sunt introduse „tichetele de sportiv” pentru a acoperi cheltuieli în practicarea sportului de performanţă de către copii şi junior.

Klaus Iohannis a dat legea

Președintele României a promulgat legea privind acordarea tichetelor de sportiv pentru copiii şi juniorii legitimaţi la structuri sportive. Această lege este pentru completarea legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Actul normativ introduce „tichetele de sportiv”, care înseamnă bonuri de valoare destinate exclusiv pentru acoperirea unor cheltuieli privind practicarea sportului de performanţă de către copii şi juniori. Adică, toți copiii care fac sport în România vor avea, de la 1 ianuarie 2023, o susţinere de 150 de lei pe lună pentru echipament, transport la evenimente şi nutriţie adecvată. Este bine de știut că acest tichet de sportiv are valabilitate de un an de la data emiterii. Fondurile necesare pentru plata tichetelor de sportiv sunt asigurate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sportului.

150 de lei în plus, în afară de bursa școlară și alocație

Prin această lege, se dau vouchere în valoare de 150 de lei, lunar, copiilor şi juniorilor legitimaţi la cluburile sportive care participă la competiţii sportive oficiale naţionale şi internaţionale.

Copiii şi juniorii legitimaţi la cluburile sportive înfiinţate conform prezentei legi, care participă la competiţii sportive oficiale naţionale şi internaţionale beneficiază lunar de un stimulent financiar sub forma unor bonuri de valoare, denumite tichete de sportiv”, se arată în actul normativ promulgat de către şeful statului.

De precizat este faptul că aceste tichete de sportiv pot fi utilizate numai pe teritoriul României şi sunt destinate achiziţiei de articole şi echipamente sportive specifice disciplinei sportive practicate, transport între localităţi, suplimente nutritive sau recuperare medicală.

Fiecare tichet de sportiv este valabil numai dacă are înscris numărul sub care a fost înseriat de către unitatea emitentă şi cuprinde cel puţin următoarele:

  1. a) emitentul şi datele sale de identificare;
  2. b) valoarea nominală a tichetului de sportiv;
  3. c) spaţiu pentru înscrierea numelui, a prenumelui şi a codului numeric personal ale sportivului care este în drept să utilizeze tichetul de sportiv;
  4. d) interdicţia de a utiliza tichetul de sportiv în alte scopuri decât în scopul activităţii sportive;
  5. e) seria şi numărul legitimaţiei de sportiv cu menţionarea numelui structurii sportive la care acesta este legitimat şi categoria de vârstă;
  6. f) elementele de identitate vizuală ale structurii sportive şi ale Ministerului Sportului”, mai arată sursa citată.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: