Redactia.ro
Home » Știri » Veste bună pentru milioane de români! O nouă zi liberă legală în luna mai

Veste bună pentru milioane de români! O nouă zi liberă legală în luna mai

Zi liberă pentru elevi chiar după începerea școlii! Perioadele de vacanță ale elevilor în anul școlar 2023-2024

Anunțul momentului! Toți românii se vor bucura de o nouă zi ilegală de la stat începând cu anul acesta. Astăzi s-a decis ca ziua de 9 mai să devină zi națională, datorită sportului care dăinuie de ani de zile în țara noastră, oina. Iată toate detaliile!

Veste bună pentru milioane de români! O nouă zi liberă legală în luna mai

Legea votată astăzi pentru instituirea zilei de 9 mai ca Zi naţională a oinei a fost adoptată de Camera Deputatilor, în calitate de for decizional, cu 222 de voturi „pentru”, 10 „contra”, dar şi 45 de abţineri:

„Legea are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr.69/2000. Astfel, se preconizează instituirea zilei de 9 mai ca Zi naţională a oinei, precum şi instituirea obligaţiei Federaţiei Române de Oină de a prezenta, până la data de 1 octombrie a fiecărui an, activităţile propuse a se desfăşură anul următor, pentru finanţarea directă de la bugetul de stat a programului naţional Redescoperă Oina”, potrivit raportului comisiei de specialitate, relatează RTV.

„Oina este singurul sport naţional românesc, născut la sat şi posibil să moară la oraş”

Proiectul de lege  a fost iniţiat de către 23 de senatori social-democraţi:

„Oina este singurul sport naţional românesc, născut la sat şi posibil să moară la oraş. Oina, sportul nostru naţional, contribuie, alături de alte valori naţionale, cum ar fi cântatul şi dansul popular, la realizarea identităţii noastre de români. (…) Fotbalul este de foarte mulţi ani sportul numărul 1 în multe ţări din lume, inclusiv în România. Dar, sportul naţional nu este, aşa cum cred unii, fotbalul, ci oina, un sport înscris în patrimoniul românesc. În acest context ne dolrim să avem Ziua Naţională a Oinei, o zi în care să marcăm aşa cum se cuvine sportul nostru tradiţional, cu susţinere din partea autorităţilor centrale şi locale, TVR şi radiodifuziunea Română”, arătau iniţiatorii în expuneree de motive, conform sursei citate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: