Redactia.ro
Home » Știri » Veste bună pentru pensionari! Vor primi mai mulți bani de la stat în urma unei decizii colosale

Veste bună pentru pensionari! Vor primi mai mulți bani de la stat în urma unei decizii colosale

Diferența colosală între cea mai mare și cea mai mică pensie din România. Sigur nu te așteptai la asta 

O veste așteptată de mulți români a sosit de la Comisia Europeană: se ridică bariera care limita creșterea pensiilor în România la procentul de 9,4% din Produsul Intern Brut (PIB). Această hotărâre a fost salutată de guvern și de pensionari, dar există și anumite condiții ce trebuie respectate.

Limitarea cheltuielilor pentru pensii la 9,4% din PIB a fost o măsură controversată și restrictivă pentru România, care a avut un impact asupra creșterii pensiilor pentru milioane de pensionari. Cu această barieră eliminată, statul român are acum mai multă flexibilitate pentru majorarea pensiilor, o veste binevenită pentru toți cei care au trăit cu incertitudinea unei pensii neschimbate sau insuficiente.

Condițiile de creștere a pensiilor

Cu toate acestea, Comisia Europeană a pus anumite condiții pentru a asigura că majorările de pensii vor fi sustenabile pe termen lung. Statul român va trebui să se angajeze să acopere toate cheltuielile legate de pensii într-un mod responsabil și să mențină un echilibru financiar în acest domeniu.

O altă cerință importantă impusă de Comisia Europeană este legată de timp. Statul român trebuie să redacteze o nouă lege a pensiilor mai devreme decât se aștepta. Termenul convenit este luna noiembrie, ceea ce înseamnă că trebuie să existe un efort considerabil pentru a elabora și aproba noua legislație a pensiilor într-un timp relativ scurt.

Un alt obiectiv important al Comisiei Europene este eliminarea inechităților din sistemul de pensii din România. Această măsură este salutată de premierul Marcel Ciolacu, care a subliniat că pensiile mici vor fi prioritare în cadrul acestei reforme.

Ce se va întâmpla, de fapt, cu pensiile românilor

Pentru a înțelege importanța acestei decizii, trebuie să luăm în considerare situația actuală a pensiilor în România. Potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS), pensia medie în România este de 1.855 de lei, în timp ce pensia minimă este de 1.125 de lei.

Un aspect alarmant este că aproximativ un milion de pensionari încasează lunar doar pensia minimă, ceea ce face dificilă traiul pentru acești beneficiari.

Atât premierul Marcel Ciolacu, cât și ministrul Muncii, Simona Bucura, au făcut promisiuni că în anul 2024 pensiile vor crește cu rata inflației din anul 2023, care se estimează că ar putea ajunge la aproximativ 14%. Această măsură ar aduce un suflu de speranță pentru milioanele de pensionari din România care așteaptă cu nerăbdare majorări consistente ale pensiilor lor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: