Redactia.ro
Home » Știri » Veste bună pentru români! Klaus Iohannis, despre ce s-a întâmplat de când s-a impus carantina parțială

Veste bună pentru români! Klaus Iohannis, despre ce s-a întâmplat de când s-a impus carantina parțială

Klaus Iohannis a dat o veste bună pentru români

Klaus Iohannis a dat o veste bună pentru români. Președintele României a declarat vineri că restricțiile impuse în luna octombrie încep să se vadă în raportările cazurilor noi de COVID-19. 

Klaus Iohannis a dat o veste bună pentru români

Președintele României a cerut cetățenilor să aibă răbdare pentru a vedea impactul lockdownului parțial. De asemenea, Klaus Iohannis a dat o veste bună pentru români reamintind că restricțiile impuse până acum au dat rezultate, iar numărul de cazuri este în scadere, scrie digi24.

”Vă amintiți că la mijlocul lui Octombrie guvernul a prelungit starea de alertă și a stabilit un set de măsuri. Avem un impact. De 2 săptămâni avem o plafonare vizibilă la numărul de infectări noi. Asta e o veste bună și ne arată că măsurile au efect. 

Trebuie să avem răbdare și să respectăm aceste măsuri. Aceste efect de plafonare a apărut în urma setului de măsuri din octombrie. Totuși plafonarea la 10.000 e mult prea sus. Avem un număr mult prea mare la ATI și un număr mult prea mare de decese.

A fost nevoie de un nou set de măsuri, cel care a intrat în vigoare de luni. Vă cer respectarea măsurilor și răbdare. Va trebui să așteptăm 2-3 săptămâni să vedem efectele dorite. Limitarea numărului de noi infectări, limitarea cazurilor grave și o reducere a mortalității. Vă solicit tuturor: respectați noul set de măsuri. Este nevoie de ele pentru sănătatea noastră și pentru a da o șansă medicilor să se ocupe de cazurile grave din spitale”, a declarat Klaus Iohannis.

Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile

Guvernul a prelungit cu 30 de zile starea de alertă, începând cu data de 14 noiembrie. În hotărârea de guvern nu sunt noi măsuri suplimentare de restricţie faţă de cele intrate în vigoare la începutul acestei săptămâni, deoarece premierul Ludovic Orban consideră că autorităţile au la dispoziţie, la ora actuală, toate instrumentele pentru a opri creşterea numărului de cazuri de infectare cu Sars-Cov-2.

„Menţinem seturi de măsuri anterior la nivel local şi cel de la nivel naţional. Vrem ca situaţia să evolueze în bine, ca numărul de infectări să scadă şi, treptat, pe măsură ce scade numărul de infectări, să revenim treptat, treptat la o activitate cât mai aproape de normal. Hotărârea de guvern privind prelungirea stării de alertă prevede şi măsurile privind desfăşurarea în condiţii de siguranţă privind protejarea sănătăţii cetăţenilor cu prilejul exercitării votului la alegerile parlamentare din 6 decembrie”, a afirmat premierul Ludovic Orban, la începutul şedinţei de guvern.

Starea de alertă a fost instituită în 15 mai, imediat după încetarea stării de urgenţă, iar de atunci a fost prelungită la fiecare 30 de zile. Ultima decizie pentru prelungirea stării de alertă cu 30 de zile a fost aprobată pe 14 octombrie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: