Redactia.ro
Home » Știri » Veste bună pentru români. Prețurile la energie electrică și gaze vor scădea

Veste bună pentru români. Prețurile la energie electrică și gaze vor scădea

Anunț de ultimă oră pentru clienții Engie! Ce se întâmplă cu facturile la gaze

Ministrul a făcut o serie de declarații despre posibilitatea modificării plafoanelor pentru facturile la energie și gaze. Sebastian Burduja a comunicat că Guvernul a decis să efectueze noi ajustări pentru a asigura o reducere și mai semnificativă a facturilor în această primăvară. Aceasta este o măsură logică, având în vedere că perioada rece a trecut, iar consumul de energie implicit va scădea.

“În acest moment nu. Evaluăm efectele actului normativ pe care abia l-am adoptat şi care, aşa cum v-am spus, va duce la facturi scăzute pentru foarte mulţi români. Important este că preţurile în facturi sunt la fel sau scad. Pentru foarte mulţi români, mai ales la gaze, cu siguranţă vor exista scăderi pe care le vor constata de luna viitoare.  La energie electrică, mai ales pentru cei care au un plafon mai mare, cel de 1,3 lei pe KWh, care este peste plafonul pe care îl vedem în momentul ăsta pe piaţă” a declarat Sebastian Burduja.

Furnizorii nu achiziționeaza întreaga cantitate de energie

Ministrul energiei a explicat că furnizorii importanți nu achiziționează întreaga cantitate de energie electrică de pe piață, ci au diverse contracte și angajamente care influențează prețul mediu lunar al energiei. În finalul lunii martie 2024, Guvernul României a aprobat Ordonanța de Urgență nr. 27/2002, care a eliminat taxa pe soare pentru prosumatori și a actualizat schema de sprijin pentru toți consumatorii de energie electrică și gaze naturale.

Marcel Ciolacu a promis stabilizarea plafoanelor pentru facturi

Premierul Marcel Ciolacu a făcut aceeași promisiune, vorbind despre o stabilizare a plafoanelor pentru facturi cel puțin până în 2025, până când va trece anul electoral din 2024. Astfel, cetățenii români nu trebuie să-și facă griji că vor întâmpina dificultăți în achitarea facturilor cel puțin în acest an și se pot concentra pe aspecte mai importante ale vieții lor.

”Le-am promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025. Azi, facem un pas în plus şi modificăm plafoanele în favoarea consumatorilor. Este normal să ţinem cont de tendinţa de reducere a preţurilor la energie şi gaze la nivel european”, a explicat premierul în ultima ședință de Guvern.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: