Redactia.ro
Home » Știri » Veste bună pentru turiștii care merg la mare. Șezlongul va deveni gratuit

Veste bună pentru turiștii care merg la mare. Șezlongul va deveni gratuit

Veste bună pentru turiștii care merg la mare.

Veste bună pentru turiștii care merg la mare. Primarul din Mangalia vrea să facă șezlongul pe plajă gratuit, indiferent de stațiune. În ultima perioadă, șezlongurile au ajuns să coste chiar și 100 de lei închirierea pe o zi de plajă. Astfel, primarul din Mangalia a venit cu o propunere către oficialii din Constanța.

Veste bună pentru turiștii care merg la mare. Șezlongul va deveni gratuit

Primarul din Mangalia, Radu Cristian a venit cu o propunere către oficialii din Constanța, după ce prețurile pentru un șezlong a ajuns să coste chiar și 100 de lei. Această măsură ar putea fi adoptată în curând, iar românii ar putea să fi scutiti de o mare cheltuială. „Voi propune colegilor primari să facem front comun pentru a cere Parlamentului modificarea legislației specifice privind administrarea plajelor, astfel încât acestea să fie preluate de Primării și date ulterior în folosință hotelierilor, în condițiile legii. Nu este normal ca turistul să plătească pentru folosirea unui șezlong sau pentru a putea pune un cearșaf pe nisip”, a spus Radu Cristian, primarul din Mangalia.

Tot edilul din Mangalia a decis să elimine taxa de parcare în mai multe statiuni de pe litoral, deoarece prețul este prea mare pentru o singură zi. În Saturn, Venus, Jupiter. Neptun sau Cap Aurora turiștii nu vor mai trebui să plătească trei lei pe oră pentru a-și lăsat masinile in parcare. „Am luat această decizie, pentru a impulsiona sezonul turistic și pentru a încuraja cât mai mulți turiști să petreacă vacanțele în stațiunile Mangaliei, fără a mai avea grija de a plăti locul de parcare, indiferent unde aleg să lase mașina, în parcările publice din oraș și stațiuni”, a mai declarat primarul Radu Cristian.

Cât costă un şezlong pe litoralul românesc

Cele mai mari prețuri sunt în stațiunea Mamaia, între 50 și 100 de lei pe zi. În restul stațiunilor tarifele sunt pentru un șezlong sunt intre 20 și 40 de lei pe zi. De asemenea, si cazarea este mai scumpă în acest an cu 15-20%. Un baldachin poate fi închiriat pe litoralul românesc chiar și cu 200 de lei pe zi. În Constanța, prețurile sunt mult mai mici. Un sezlong la Plaja Modern costă 20-25 lei, in timp ce în Năvodari se găsesc șezlonguri și la 15 lei pe zi. În Vama Veche, prețul pentru un sezlong este acum, de 20 de lei pe zi. Același poret este și pe plajele din Mangalia si 2 Mai. Vacantele pe litoralul românesc sunt mai scumpe în acest an. Creșterile de preț sunt între 15 și 20% față de anul trecut.

Creșterile de preț sunt între 15 și 20% față de anul trecut. Sunt și hotelieri care au majorat tarifele doar cu 10%. Aceștia spun că vor face profit, dar își vor fideliza clienții pentru sezoanele viitoare. Mamaia rămâne cea mai scumpă stațiune de pe litoralul românesc.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: