Redactia.ro
Home » Știri » Veste îngrijorătoare! Un nou sortiment de înghețată scos de pe rafturi. Nivelul de oxid de etilenă era foarte ridicat

Veste îngrijorătoare! Un nou sortiment de înghețată scos de pe rafturi. Nivelul de oxid de etilenă era foarte ridicat

Vești ingrijorătoare pentru români! După ce zilele trecute a fost scos de pe piață un sortiment de înghețată, astăzi încă un tip a fost retras de pe rafturi. Principala problemă cu aceste sortimente de înghețată este conținutul ridicat de oxid de etilenă.

Ce tip de înghețată a fost retras de pe rafturi

Lanțul Mega Image a retras de pe rafturi înghețata Toblerone cu ciocolată și miere 4X100 ml, din loturile LPL0330,LPL0331,LPL1061,LPL1127. Retragerea de pe rafturi a pornit de la furnizor care în urma testării a constatat rezultate necorespunzatoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, având un nivel peste limitele legale de oxid de etilenă.

Mega Image a făcut o solicitare către clienți să nu consume produsele cu loturile mentionate mai sus şi să le distrugă, sau sa le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziţionat produsul. Un lucru necesar este prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugaţi să returneze produsul cu datele menţionate mai sus, până la data de 24.08.2021.

Acest aditiv probabil a fost tratat în țara de origine și astfel a fost detectat în înghețată, dar sub limita admisă. El a fost retras de pe piață ca un potențial pericol, sub principiul precauției. Este vorba doar despre 10 loturi care sunt deja identificate de colegii noștri și duse la distrugere. Identificarea loturilor a fost făcută, chiar acum colegii noștri sunt în teren pentru a identifica dacă mai există. În 24 -48 de ore ne dorim să nu mai existe pe piață, doar un consumator să aibă în congelator de acum o săptămână, o lună. De aceea am făcut publice acele loturi să verifice. Oxidul de etilenă care a fost identificat în înghețată este în cantități infime, mai puțin de 0,02 miligrame. E extrem de puțin, dar consumul comulativ poate duce la tulburări cardiace, pulmonare, cangerigen s-a demonstrat, de aceea e interzis.„, a fost declarația de zilele trecute a lui Mihai Ponea, directorul general al Autorității Sanitar Veterinare.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini