Redactia.ro
Home » Știri » Veste proastă pentru bugetari. Anul acesta rămân fără al 13-lea salariu și fără prime de Crăciun

Veste proastă pentru bugetari. Anul acesta rămân fără al 13-lea salariu și fără prime de Crăciun

prime

Guvernul a adoptat o decizie pentru a economisi 8 miliarde de lei din bugetul statului, constând în eliminarea primelor de Crăciun și a celui de-al 13-lea salariu pentru angajații de stat. Iată detaliile!

Veste proastă pentru bugetari. Anul acesta rămân fără al 13-lea salariu și fără prime de Crăciun

Angajații de stat nu vor mai beneficia de primele de Crăciun și de al 13-lea salariu. În ultimele două luni ale anului, aceștia vor primi doar salariul, fără niciun alt beneficiu, spre deosebire de obiceiul din anii anteriori.

Angajații statului erau obișnuiți să primească anual prime de Crăciun și al 13-lea salariu, însă aceste beneficii vor fi eliminate pentru anul 2023. Chiar și cadourile pentru copiii angajaților vor fi excluse. Guvernul a luat această decizie pentru a restrânge mai multe cheltuieli, deoarece este necesară o economie de 8 miliarde de lei pentru a corecta problemele financiare ale statului.

Angajații de stat nu vor mai beneficia de al 13-lea salariu și primele de Crăciun în acest an. Ministerul Finanțelor a avertizat că angajatorii care încalcă această regulă, cum ar fi companiile de stat, primăriile sau ministerele, vor suporta sancțiuni, iar sumele vor fi recuperate.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat „ordonața austerității”, iar măsurile fiscale și bugetare anunțate de premierul Marcel Ciolacu au fost adoptate pentru a asigura stabilitatea financiară a statului.

„Vă spun foarte clar, acest guvern NU poate susține practica speculativă a unora de a importa ieftin și a vinde scump, profitând de faptul că acel produs e necesar traiului de zi cu zi al oricărei familii. Tot astăzi aprobăm o serie de măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 în vederea încadrării în ținta de deficit bugetar asumat prin programul de convergență.

Am spus de la început că statul trebuie să fie primul care face economie. De aceea, limităm și reducem cheltuielile bugetare până la sfârșitul acestui an. Trebuie să ținem deficitul sub control să nu punem în pericol fondurile europene sau PNRR”, a declarat Marcel Ciolacu.

În ce sectoare nu vor avea loc reduceri de cheltuieli

Marcel Ciolacu a subliniat că există sectoare unde reduceri de cheltuieli nu vor avea loc, inclusiv sistemul medical și învățământul. Proiectele finanțate cu fonduri europene nu vor fi afectate, iar Guvernul va alocă resurse din fondul de rezervă pentru a asigura finalizarea acestora.

Este crucial să asigurăm sprijinul necesar pentru finanțarea celor 2800 de proiecte aprobate, cu termen de finalizare până la sfârșitul anului 2023.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: