Redactia.ro
Home » Știri » Veste proastă pentru magistrați. Ce se va întâmpla cu pensiile lor

Veste proastă pentru magistrați. Ce se va întâmpla cu pensiile lor

pensii

Vârsta de pensionare pentru magistrați va fi majorată. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat că va discuta marți cu conducerea sistemului judiciar despre modificările propuse în ceea ce privește legea pensiilor speciale. Ea a menționat că procesul se află în faza finală, iar amendamentele care vor fi acceptate, speră ea, vor urma procedura parlamentară după aprobare de către comisie.

Veste proastă pentru magistrați. Ce se va întâmpla cu vârsta lor de pensionare

Ea a subliniat că se pregătește să majoreze vârsta de pensionare pentru magistrați și că această chestiune a fost deja decisă. Mai mult, a menționat că magistrații au acceptat că pensiile lor nu pot depăși salariile pe care le primesc în prezent.

Marți, va avea loc prima discuție în cadrul Consiliului de Organizare Strategică, condus de ministrul justiției, în colaborare cu procurorul general, președintele Consiliului Superior al Magistraturii și președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, pe tema modificărilor propuse în legea privind pensiile speciale.

„Este prima discuţie de acest gen şi vă asigur că toate lucrurile care ţin de buna funcţionare a sistemului vor fi puse pe tapet, de genul cum vom ieşi din impasul acesta generat de protest, pentru că justiţia trebuie să fie la finalul zilei un serviciu public de care nu beneficiază doar statul ci şi cetăţeanul român, la mult discutata lege a pensiilor speciale Suntem în ultima etapă şi amendamentele care vor fi agreate sper eu cu Comisia Europeană vor urma calea Parlamentului, ca să punem odată capăt legii pensiilor speciale şi să intrăm pe făgaşul normal, pe ideea de contributivitate, inclusiv pentru magistraţi”, a afirmat Alina Gorghiu.

Anunțul ministrului Alina Gheorghiu

De asemenea, ministrul a menționat că se va aborda și problema insuficienței resurselor umane, subliniind că multe dintre deficiențele din sistem sunt cauzate de volumul mare de muncă al magistraților.

„Legislaţia a încurajat ieşirea lor din sistem, câtă vreme pensia este mai mare decât ultimul salariu în plată şi asta este o realitate, atunci evident că magistraţii au preferat să meargă la pensie la 49 de ani. Se schimbă acum. Această discuţie a fost tranşată, se creşte această vârstă de pensionare a magistraţilor ceea ce este un lucru sănătos. (..) Problema a fost tranşată şi dânşii au acceptat că pensiile nu au cum să fie mai mari decât salariul în plată. Această discuţie nu se poartă cu o categorie care are toate drepturile. Magistratul din România nu mai are dreptul să facă nimic altceva”, a declarat Alina Gheorghiu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: