Redactia.ro
Home » Știri » Veste proastă pentru românii care își parchează mașina în fața blocului. Toți trebuie să știe asta

Veste proastă pentru românii care își parchează mașina în fața blocului. Toți trebuie să știe asta

Veste proastă pentru românii care își parchează mașina în fața blocului

Poliția Română îi avertizează pe românii care își parchează mașinile în fața blocului. Conform autorităților, aceștia se pot confrunta cu fenomene de furt care au luat amploare în țară și care crează pagube materiale foarte mari.

Veste proastă pentru românii care își parchează mașina în fața blocului. Toți trebuie să știe asta

Conform ȘtirileProtv.ro, autoritățile din Cluj au anunțat că românii care își parchează mașinile în fața blocului sunt afectați de un nou fenomen de furt.

Polițiștii au declarat că hoții sustrag catalizatoarele de la mașini mici și vechi. Piesa conține metale rare, printre care aur și platina, ulterior aceste putând fi valorificate rapid pe piața neagră.

O femeie din CLuj a avut ghinionul de a trece prin această experiență neplăcută. Aceasta a declarat că în momentul în care a pornit mașina, a sesizat un zgomot foarte ciudat, iar când s-a uitat sub mașină a observat câteva țevi care atârnau.

Am dus-o la un mecanic si mi-a spus ca anumite elemente ale esapamentelui ar fi fost taiate, in ideea de a se fura catalizatorul. Am reparat-o, evident, dupa care un prieten mi-a spus ca au fost furate multe catalizatoare in ultima perioada, intrucat se pare ca sunt destul de valoroase. Am intrebat vecinii, insa nu stia nimeni, nu auzise nimeni nimic”, a declarat păgubita.

Hoții fură catalizatoarele

Potrivit mecanicilor, zgomotele puternice alertează lipsa piesei, și tot mai mulți clienți s-au plâns că au rămas fără acest lucru.

”În ultimele două-trei luni, chiar am constatat că sunt mai dese întâmplările astea. Asta este piesa vedetă. Interesul e pentru cutia asta, pentru metalele preţioase din interior. Din câte am înţeles, platină, aur şi încă vreo două componente foarte costisitoare. Când se fură catalizatorul, se distruge şi tubul flexibil, se mai distruge şi sonda, şi la modelele mai vechi, undeva pe la 1.000 de lei ar fi dauna clientului.”, a spus un proprietar atelier auto.

Purtătorul de cuvânt IPJ CLuj a menționat că s-a demarat o anchetă pentru a identifica autorii și pentru a-i trage la răspundere penală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: