Redactia.ro
Home » Știri » Veste proastă pentru utilizatorii Tik Tok. Comisia Europeană a anunțat ca va lua măsuri importante

Veste proastă pentru utilizatorii Tik Tok. Comisia Europeană a anunțat ca va lua măsuri importante

O nouă amenințare la adresa TikTok! Aplicația ar putea dispărea de pe iPhone și Android. Care este planul măreț al americanilor

Comisia Europeană a luat o decizie importantă cu privire la aplicația TikTok, anunțând suspendarea unui program controversat care a stârnit interesul mulțimii. TikTok Lite, un proiect lansat inițial în Franța și Spania, a fost subiectul unei proceduri oficiale inițiate de Executivul European pe baza Actului legislativ privind serviciile digitale (DSA).

Vestea proastă pentru utilizatorii aplicației TikTok vine odată cu suspendarea programului de recompense al utilizatorilor, o inițiativă care, deși a fost întâmpinată cu entuziasm inițial, a stârnit preocupările Comisiei Europene. Executivul a emis avertismente cu privire la riscurile potențiale asociate cu astfel de programe, exprimând îngrijorarea că acestea ar putea contribui la dezvoltarea dependenței și ar putea avea un impact negativ asupra sănătății mintale, în special în rândul minorilor.

Comisia Europeană a anunțat măsuri temporare împotriva TikTok

Programul „Task and Reward” al TikTok permite utilizatorilor să câștige puncte prin îndeplinirea anumitor sarcini, cum ar fi vizionarea anumitor materiale video, urmărirea creatorilor sau invitarea prietenilor să se alăture. Cu toate acestea, Comisia Europeană susține că lansarea acestui program nu a fost însoțită de o evaluare adecvată a riscurilor asociate. Punctele acumulate de utilizatori pot fi schimbate în vouchere Amazon sau chiar într-o monedă digitală proprie.

În urma investigației, Comisia Europeană a anunțat măsuri temporare împotriva TikTok, inclusiv obligarea companiei-mamă, ByteDance, să suspende varianta Lite a aplicației. Ancheta deschisă se va concentra asupra mai multor aspecte, inclusiv respectarea obligației DSA de a evalua riscurile înainte de implementarea noilor funcționalități.

Una dintre preocupările majore este impactul negativ pe care programul de recompense l-ar putea avea asupra sănătății mintale a utilizatorilor, în special a copiilor, prin stimularea unui comportament de dependență. Comisia dorește, de asemenea, să investigheze dacă TikTok a luat în considerare măsuri pentru atenuarea riscurilor asociate cu implementarea acestui program.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: