Redactia.ro
Home » Știri » Vește șocantă pentru români! 22.000 de oameni rămân fără bani

Vește șocantă pentru români! 22.000 de oameni rămân fără bani

Vește șocantă pentru români! 22.000 de oameni rămân fără bani

Vește șocantă pentru români! 22.000 de oameni rămân fără bani. Florin Roman, deputatul PNL a depus un amendament prin care cei care sunt apți de muncă și nu vor să muncească să nu mai primească ajutor social.

Vește șocantă pentru români! 22.000 de oameni rămân fără bani

Conform capital.ro, deputatul PNL a declarat joi că a depus un amendament prin care anunță faptul că persoanele care sunt apte de muncă și refuză să muncească să nu mai primească ajutor social. Așadar, număr persoanelor care primesc ajutor social a scăzut cu peste 20.000 de persoane.

În cursul anului trecut, am depus un amendament, cuprins într-o lege adoptată de parlament, prin care am propus ca cei care sunt apți de muncă și refuză un loc de muncă să nu mai primească venitul minim garantat, sub forma unui ajutor social. Urmare a acestui amendament, numărul beneficiarilor de ajutor social, din rândul celor care pot munci, a scăzut cu 21.193 persoane”, a declarat Florin Roman.

Cei care refuză să muncească vor rămâne fără ajutor social

Roman a transmis că ministrul Muncii, Violeta Alexandru este de acord cu acest amendament.

”Este cifra confirmată oficial de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, la o interpelare pe care am făcut-o in calitate de deputat PNL. In timpul celor trei luni de la preluarea guvernării, PNL a redus in urma controalelor de fond, numărul asistaților sociali apți de munca, de la o medie de 235.000 persoane la 166.059. Cei care au refuzat sa opteze pentru un loc de munca, in conformitate cu pregătirea lor, au pierdut ajutorul social și nu vor mai putea reveni cu o cerere decât peste 12 luni”, se mai arată în comunicatul transmis de Roman.

De asemenea, cei care nu s-au prezentat la două sesiuni de angajare au rămas fără ajutor social.

Tot fără ajutor social au rămas și cei care pot lucra dar nu s-au prezentat la doua sesiuni de angajare in baza ofertelor de munca ale ministerului muncii.”, a mai adăugat deputatul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: