Redactia.ro
Home » Știri » Veste tristă! A murit Flavia Bălescu-Coposu, sora cea mare a seniorului Corneliu Coposu

Veste tristă! A murit Flavia Bălescu-Coposu, sora cea mare a seniorului Corneliu Coposu

Veste tristă! A murit Flavia Bălescu-Coposu, sora cea mare a seniorului Corneliu Coposu

Flavia Bălescu-Coposu a încetat din viață miercuri, la vârsta de 96 de ani. Aceasta era cunoscută ca sora mai mare a seniorului Corneliu Coposu. 

Veste tristă! A murit Flavia Bălescu-Coposu, sora cea mare a seniorului Corneliu Coposu

Sora cea mare a seniorului Corneliu Coposu, Flavia Bălescu-Coposu, a încetat din viaţă miercuri la vârsta de 96 de ani, transmite fundaţia Corneliu Coposu. Flavia Bălescu-Coposu s-a născut la Bobota pe data de 6 decembrie 1924, fiind a treia fetiță a familiei părintelui protopop Valentin Coposu, primind numele de botez Flavia Lucia Terezia.

A urmat cursurile școlii primare din Bobota, iar liceul la Beiuș. Era în clasa a V-a în momentul în care familia s-a refugiat la Coșlariu (jud. Alba), unde tatăl său, părintele protopop Valentin Coposu a mai păstorit doar un an, decedând în 1941. Ultimii doi ani de liceu i-a urmat la Blaj. Aceasta a terminat liceul în 1943 și s-a înscris la Academia de Științe Economice din București.

La terminarea facultății, din cauza „recomandărilor“ primite nu a găsit nici un loc de muncă. În luna martie 1948 reușește, totuși, să se angajeze ca zilieră la Statistică, la recensământul agricol care începuse”, transmite Fundația Corneliu Coposu.

Flavia Bălescu-Coposu a fost decorată de către Majestatea Sa Regele Mihai I al României

Flavia Coposu s-a căsătorit cu Constantin Bălescu la data de 14 februarie 1960. La 17 iulie 1996, alături de sora sa Rodica, a înființat Fundația Corneliu Coposu, scopul principal al Fundației fiind răspândirea principiilor creștin-democrate în care fratele lor a crezut mereu.

În anul 2009, Flavia Bălescu-Coposu, alături de sora sa Rodica Coposu, a fost decorată de către Majestatea Sa Regele Mihai I al României cu decorația „Crucea Casei Regale a României, mai arată Fundația Corneliu Coposu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: