Redactia.ro
Home » Știri » Vestea pe care o așteptau toți utilizatorii WhatsApp. Conversațiile vor putea fi secrete

Vestea pe care o așteptau toți utilizatorii WhatsApp. Conversațiile vor putea fi secrete

whatsapp

Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, a anunțat că conversațiile din WhatsApp vor beneficia de o opțiune de securitate îmbunătățită. Astfel, pentru a le citi, va fi necesară autentificarea prin amprentă sau parolă. Această măsură are scopul de a oferi utilizatorilor mai multă confidențialitate și de a proteja mesajele lor de accesul neautorizat. Iată detaliile!

Conversațiile din WhatsApp vor putea deveni secrete

Potrivit declarațiilor șefului Meta, Mark Zuckerberg, utilizatorii WhatsApp vor avea posibilitatea de a face conversațiile lor secrete. Acest lucru va fi posibil prin introducerea autentificării prin amprentă sau parolă, oferind astfel un nivel suplimentar de securitate pentru citirea mesajelor. Această inițiativă are scopul de a proteja confidențialitatea utilizatorilor și de a le oferi un control sporit asupra securității conversațiilor lor în aplicația WhatsApp.

„Noile chat-uri blocate în WhatsApp fac conversațiile tale mai private. Sunt ascunse într-un dosar protejat cu parolă, iar notificările nu vor afișa conținutul expeditorului sau al mesajului”,  a transmis Mark Zuckerberg.

Într-un anunț similar, WhatsApp a prezentat și funcția Chat Lock” care are scopul de a asigura confidențialitatea sporită a anumitor conversații. Această caracteristică va bloca accesul la aceste conversații, în speranța că acestea vor deveni cu adevărat private și nu vor putea fi vizualizate de persoane curioase.

„Blocarea unui chat scoate firul respectiv din căsuța de primire și îl plasează în spatele propriului dosar care poate fi accesat doar cu parola dispozitivului sau cu un element biometric, cum ar fi o amprentă digitală. De asemenea, ascunde automat conținutul acelui chat și în notificări”, au transmis reprezentanții WhatsApp.

Ce reprezintă funcția Chat Lock

WhatsApp va introduce noi funcții la Chat Lock, inclusiv opțiunea de blocare pentru dispozitivele însoțitoare și posibilitatea de a crea parole personalizate. Aceste îmbunătățiri sunt anunțate la scurt timp după ce miliardarul Elon Musk a criticat dur WhatsApp, afirmând că aplicația nu este deloc sigură. Musk a acuzat WhatsApp că spionează utilizatorii și înregistrează conversațiile fără acordul lor.

Critica lui Musk vine în contextul în care au apărut și acuzații împotriva Microsoft, după ce o persoană a reclamat pe Twitter că WhatsApp a accesat microfonul telefonului său în timp ce dormea. Mesajul respectiv s-a viralizat după ce Musk l-a distribuit pe Twitter, adăugând nota Nu poți avea încredere”.

În replică, Meta, compania-mamă a WhatsApp, a răspuns acuzațiilor lui Musk prin intermediul unui mesaj pe Twitter, asigurând utilizatorii că problema cu accesul la microfon este o simplă eroare care apare doar în cazul telefoanelor cu sistem de operare Android.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: