Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru 2 milioane de români! Salariul minim pe economie ar putea crește din nou la vară

Vești bune pentru 2 milioane de români! Salariul minim pe economie ar putea crește din nou la vară

salariu minim pe economie

Veste bună pentru românii care muncesc pe salariul minim pe economie! Cel mai recent anunț al ministrului Muncii îi va bucura.

Prețurile continuă să crească de la o zi la alta, însă salariile rămân la fel pentru mulți dintre români. Se pare că există șanse ca din vara acestui an să aibă loc niște creșteri salariale. Invitat la o emisiune televizată, ministrul Muncii a vorbit despre planurile Executivului din următoarele luni, după ce portofoliul va reveni Partidului Social Democrat.

Salariul minim pe economie ar putea crește din nou

Conform acestuia, nu este exclus ca salariul minim pe economie să crească cu 500 de lei în vara acestui an. El a subliniat că formațiunea politică din care face parte susține necesitatea creșterii salariului minim pe economie, în condițiile în care aproximativ două milioane de români sunt nevoiți să muncească din greu pentru acești bani.

„Eu nu pot să spun, astăzi, o dată la care vom majora salariul minim. Da, da, PSD susține majorarea salariului minim, însă nu va fi o majorare peste noapte, nu vom dezechilibra economia.

Nu vom lua nicio decizie până nu vom discuta cu mediul de afaceri, inclusiv în discuțiile cu domnul comisar pe muncă din prezențele pe care le-am avut la Bruxelles, în toate comisiile, am susținut această directivă și practic și o măsură de protecție socială pentru cetățeni”, a declarat ministrul Muncii.

Aproape 2 milioane de români muncesc pe salariul minim pe economie

În prezent, salariul minim reprezintă 40% din cel mediu, iar în anul 2024 ar trebui să ajungă la cel puțin cincizeci la sută, conform unei directive de la nivel european. Conform statisticilor, la ora actuală peste 1,9 milioane de români sunt plătiți cu salariul minim pe economie, dintr-un număr total de 5,2 milioane de angajați.

Pe sectoare de activitate, diferențele sunt foarte mari, dacă aruncăm o privire asupra extremelor. Cine lucrează în industria țițeiului este cel mai avantajat pentru că aici salariul mediu net se află deja la peste 16.000 de lei. La polul opus, se află cei care muncesc în hoteluri și restaurante. Angajații din acest domeniu se bazează foarte mult pe bacșișurile pe care le primesc și mai puțin pe salarii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini