Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru angajați! Vor primi vouchere de vacanţă, bonuri de masă şi tichete cadou

Vești bune pentru angajați! Vor primi vouchere de vacanţă, bonuri de masă şi tichete cadou

Mai multe rapoarte arată că valoarea medie lunară a beneficiilor extrasalariale a crescut cu aproximativ 50% în ultimii cinci ani. Valorea acestora este, acum, de 627 de lei/angajat/lună și se așteaptă ca în 2022 sa ajungă la peste 800 de lei pentru fiecare angajat.

Se estimează creșterea valorilor pentru vouchere de vacanţă, bonuri de masă şi tichete cadou!

Pentru anul în curs, se aproximează o majorare până la valoarea de 820 lei. Aceasta ar fi cea mai mare majorare procentuală din ultimii 6 ani, potrivit unui studiu Benefit, companie a Grupului Edenred.

Românii au 3 beneficii extrasalariale favorite

În top trei cele mai dorite beneficii extrasalariale, după cardul de tichete de masă, intră: cadourile (beneficii în natură), turismul intern (voucherele de vacanţă) şi cadourile oferite pentru ocazii speciale.

Benefit, companie a Grupului Edenred, a lansat studiul anual Benefit, o radiografie a industriei de beneficii extrasalariale din România, aflat la cea de-a cincea ediţie.

”Anul trecut, bugetul mediu de beneficii extrasalariale alocat de companii a fost de 627 lei per angajat pe lună, în creştere cu aproape 50% în ultimii 5 ani şi cu aproape 25% faţă de 2019, înainte de pandemia de COVID-19. Pentru anul în curs, se estimează o creştere până la valoarea de 820 lei, ceea ce înseamnă cea mai mare majorare procentuală din ultimii şase ani”, arată compania.

Tichetele de masă rămân beneficiul favorit al românilor. După acestea, topul celor mai dorite beneficii flexibile include: cadourile – beneficii în natură (31,8%), turismul intern – vouchere de vacanţă (27,3%) şi cadourile oferite pentru ocazii speciale (17,6%).

La polul opus se situează cursurile  cursurile profesionale (0,2%) şi activităţile sportive (1,5%), atunci când vine vorba de preferințele angajaților. Anul acesta, de exemplu, s-a dublat consumul de activități culturale. Angajații au revenit la activități care implică teatre, festivaluri și cinematografe.

Tot mai multe vouchere de vacanță au fost accesate în 2021

În 2021, s-a văzut dorința românilor de a merge în vacanță în țară prin câte vouchere de vacanță au fost accesate. Preferințele oamenilor sunt, însă, foarte variate și este nevoie de flexibilizare la nivelul ofertei companiilor este vizibilă în toate industriile.

„Asistăm la o reconfigurare a modalităţilor prin care companiile îşi fidelizează angajaţii. Dacă ne uităm retrospectiv, în anii în care beneficiile extrasalariale însemnau, în principal, tichete de masă şi tichete cadou, în prezent, observăm că paleta s-a diversificat, în pas cu nevoile şi provocările cu care se confruntă angajaţii în această perioadă.

Pe de altă parte, angajatorii au de gestionat valurile de demisii care au culminat anul trecut cu un total de 450.000 la nivel naţional. Beneficiile extrasalariale flexibile pot asigura un sprijin major pentru retenţia, loializarea şi atragerea angajaţilor, prin diversitatea de opţiuni capabile să satisfacă nevoi variate.

În acelaşi timp, acestea contribuie la crearea unui mediu de lucru în care angajaţii se pot dezvolta sănătos. Din punctul nostru de vedere, beneficiile extrasalariale flexibile sunt un alt mod de a spune te apreciem, eşti important/ă pentru echipă, într-o perioadă cu multă presiune pe bugetul personal şi după doi ani de pandemie, în care distanţarea a afectat, în unele cazuri, şi cultura organizaţională a angajatorilor”, spune Codruţ Nicolau, director general, Edenred România şi Benefit Systems.

Bugetul de beneficii extrasalariale este în continuă creştere pentru companii din toate industriile şi de toate mărimile.

Cel mai mare buget alocat beneficiilor îl acordă companiile din domeniul Servicii

Companiile din domeniul Servicii se află pe primul loc la capitolul beneficiilor flexibile oferite angajaţilor, cu un procent de 34% şi cu un buget lunar mediu de circa 676 lei/angajat. Sunt urmate de companiile din IT & Software (25%), care au alocat, în medie, tot un buget lunar de 676 lei/angajat. Pe locul trei se află companiile din Retail (14%), cu un buget lunar mediu de 495 lei/angajat.

Pe ultimele locuri se găsesc companiile din zona de Servicii financiare (13%), cu o medie lunară de 622 lei/angajat, companiile din industria de Producţie (10%), cu o medie de 582 lei/angajat şi Call-center & BPO (4%) cu un buget mediu lunar de 695 lei/angajat.

Benefit plănuiește să lanseze trei noi categorii de beneficii

Pe parcursul acestui an, Benefit și-a propus să lanseze trei noi categorii de beneficii. Este vorba despre salariul în avans, printr-un parteneriat cu Salarium. Aceasta este prima platformă de plată instantă a avansului salarial din România. A doua categorie de beneficii încadrează recompense, prin dezvoltarea primului program de loialitate pentru utilizatorii unei platforme de beneficii extrasalariale din România, şi work from anywhere, primul modul de remote work disponibil într-o platformă de beneficii pentru angajaţi.

Edenred este compania lider de piaţă din perspectiva platformelor de servicii şi plăţi. Conectează mai bine de 50 de milioane de angajaţi şi 2 milioane de comercianţi parteneri prin intermediul a peste 900.000 de clienţi corporativi în 46 de ţări.

Edenred oferă soluţii de plată cu destinaţii specifice pentru alimentaţie (tichete de masă), vacanta, flote auto şi mobilitate (soluţii multi-energy, mentenanţă, taxe de drum, parcări şi vouchere de transport), stimulente (vouchere şi carduri cadou, platforme dedicate angajaţilor) şi plăţi corporative (carduri de plată virtuale).

În 2021, datorită activelor sale tehnologice globale, Grupul a gestionat un volum de afaceri de aproape 30 de miliarde de euro, efectuat, în principal, prin aplicaţii mobile, platforme online şi carduri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: