Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru părinți și copii. Cu cât vor crește alocațiile începând de pe 1 ianuarie 2024

Vești bune pentru părinți și copii. Cu cât vor crește alocațiile începând de pe 1 ianuarie 2024

alocatie

Părinții și copiii primesc vești bune! Guvernul a anunțat o creștere a alocațiilor în România. Au fost dezvăluite detalii cu privire la data la care această majorare va intra în vigoare și cu cât va crește suma alocată în viitorul apropiat. Iată care sunt noile reglementări legale recent făcute publice!

Vești bune pentru părinți și copii! Alocațiile vor crește

După ce a comunicat despre majorarea salariului minim pe economie și creșterea pensiilor în viitorul apropiat, guvernul a adus vești bune și pentru copii. Alocațiile se vor majora în curând, iar Guvernul a stabilit data la care această majorare va avea loc, în conformitate cu prevederile legale recent adoptate.

Guvernul a efectuat ultima majorare a alocațiilor în luna februarie a anului 2023, iar acum se preconizează o nouă creștere. În contrast cu ajustările anterioare, această majorare va ține cont de vârsta beneficiarilor, ceea ce înseamnă că sumele alocate nu vor fi uniforme pentru toți, așa cum se așteptau oamenii.

Cu cât vor crește alocațiile începând de pe 1 ianuarie 2024

Cu precizie, se referă la ajustarea alocațiilor în funcție de rata inflației curente. Acest lucru implică faptul că sumele alocate pentru copii vor fi corelate cu inflația anuală, începând din 1 ianuarie 2024. Cu toate că majorarea alocațiilor este programată să înceapă în prima zi a anului 2024, este posibil ca acest proces să mai necesite așteptare până în luna martie, când Institutul Național de Statistică (INS) va furniza toate datele necesare.

„Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflației. Rata medie anuală a inflației este indicatorul definitiv cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul Național de Statistică”, scrie în ordonanța de urgență.

De asemenea, Guvernul a comunicat că pensionarii vor beneficia de o creștere a sumelor primite în luna octombrie. Aceasta se referă la sprijinul financiar acordat începând cu începutul anului, când pensionarii au primit inițial 50% din suma totală. Astfel, cei care primesc o pensie de maxim 1.500 lei au primit 1.000 lei, cei cu o pensie maximă de 2.000 lei au primit 800 lei, iar cei cu o pensie maximă de 3.000 lei au primit 600 lei. Restul de 50% din aceste sume urmează să fie acordat pensionarilor în luna octombrie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: