Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru pensionari! S-a aflat data la care vor intra pe card pensiile majorate în ianuarie 2024

Vești bune pentru pensionari! S-a aflat data la care vor intra pe card pensiile majorate în ianuarie 2024

La începutul anului 2024, pensionarii din România vor fi salutați de o veste promițătoare – o creștere semnificativă a pensiilor, care intră în vigoare începând cu 1 ianuarie, conform noii Legi a Pensiilor.

Această reformă aduce schimbări notabile în ceea ce privește nivelul veniturilor pensionarilor, cu majorări de până la 13,8%. Cu toate acestea, o privire mai atentă asupra legii relevă că impactul variază în funcție de gen și de stagiul de cotizare.

Se vor majora pensiile românilor

Printre modificările esențiale aduse de noua lege se numără extinderea stagiului complet de cotizare la 35 de ani. Această schimbare are un impact deosebit asupra bărbaților, care anterior aveau nevoie de 25 de ani de cotizare pentru a obține un stagiu complet.

Acum, aceștia vor beneficia de o creștere semnificativă a pensiilor, uneori chiar cu 30%, în funcție de numărul total de puncte acumulate în decursul anilor de muncă. În contrast, femeile vor experimenta o majorare mai modestă, estimată între 11% și 12%, chiar dacă au un stagiu de cotizare de 25 de ani.

Această diferență în creșterea pensiilor reflectă o preocupare constantă pentru echitatea de gen și continuarea eforturilor de a corecta discrepanțele existente în sistemul de pensii. Cu toate acestea, este important să subliniem că această reformă reprezintă un pas semnificativ către asigurarea unei pensii mai adecvate pentru toți pensionarii.

Când vor intra pensiile pe card

O întrebare frecventă în mintea multor români este când vor primi efectiv pensiile majorate în prima lună a anului 2024. În contextul în care pe 1 și 2 ianuarie bugetarii vor avea liber, casele de pensii au început deja să tipărească cupoanele de pensii pentru luna ianuarie. Autoritățile asigură că toți pensionarii își vor primi banii, fie prin intermediul poștei, fie prin transfer pe carduri, în prima parte a lunii ianuarie.

Pentru pensionarii care primesc venitul prin poștă, se preconizează că banii vor ajunge la beneficiari începând cu data de 3-4 ianuarie. În cazul celor care primesc pensia prin intermediul cardurilor bancare, banii vor fi transferați în conturile lor începând cu 12 ianuarie 2024. Această gestionare eficientă a procesului de distribuție a pensiilor reflectă un angajament în a asigura că beneficiarii primesc rapid avantajele noii legi.

Pe lângă impactul direct asupra veniturilor pensionarilor, această reformă a Legii Pensiilor aduce și o oportunitate pentru o reflectare mai profundă asupra sistemului de pensii în ansamblu. Este important să se continue eforturile pentru a asigura sustenabilitatea și echitatea sistemului de pensii pe termen lung. De asemenea, se pot explora modalități de a încuraja participarea activă la fondurile de pensii private și de a promova educația financiară, permițând astfel cetățenilor să-și gestioneze mai eficient resursele pentru perioada de pensionare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: