Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru români. Angajații vor avea 3 zile libere legale în luna iunie

Vești bune pentru români. Angajații vor avea 3 zile libere legale în luna iunie

Vești bune pentru români.

Vești bune pentru români. În luna iunie vor fi trei zile libere de la stat, dar doar două dintre ele pică în cursul săptămânii. Este vorba de 1 iunie, 12 și 13 iunie.Dacă prima zi pică duminică, a doua este într-o zi de luni, iar angajații vor beneficia de un weekend prelungit de trei zile.

Vești bune pentru români. Angajații vor avea 3 zile libere legale în luna iunie

În luna iunie, românii vor avea parte de trei zile libere, însă doar două dintre ele pică în cursul săptămânii. Vestea bună este că în această lună vom avea parte de un weekend prelungit. Prima zi liberă pică în cursul săptămânii, într-o zi de miercuri. Este vorba de 1 iunie și este acordată cu ocazia Zilei Copilului. Următoarele zile libere pică în data de 12 și 13 iunie, în prima și a doua zi de Rusalii. Dacă prima zi pică duminică, a doua este într-o zi de luni, iar angajații vor beneficia de un weekend prelungit de trei zile.În luna august este o zi liberă de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, pe 15 august.

Această sărbătoare legală pică într-o zi de luni, motiv pentru care românii se pot bucura de o altă mini vacanță de 3 zile în perioada 13-15 august. Pe 30 noiembrie avem sărbătoarea de Sfântul Andrei, care pică într-o zi de miercuri, în timp ce Ziua Națională a României este pe 1 decembrie și pică într-o zi de joi. Urmează Crăciunul și zilele libere aferent sunt pe 25-26 decembrie, care pică duminică și luni. Potrivit prevederilor legale în vigoare, angajații care sunt nevoiți să lucreze în aceste zile considerate libere, vor primi în plus la salariu. Mai exact, ziua lucrată va fi plătită dublu.

Zilele libere s-ar putea schimba în România

Conform unui proiect legislati depus recent de 26 deputați PNL și doi deputați PSD, zilele libere în România s-ar putea modifica. Propunerea arată că în cazul în care zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează se suprapun cu sâmbetele și duminicile, liberele se acordă în următoarele zile, după cele de repaus săptămânal. Trebuie menționat că proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, apoi a Camerei Deputaților, care este for decizional.

„Acordarea zilelor libere se face de către angajator. În situaţia în care zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează se suprapun peste zilele de repaus săptămânal, de regulă sâmbătă şi duminică, zilele libere se acordă în zilele care succedă celor de repaus săptămânal”, prevede proiectul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: