Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru români. Ce trebuie să faci să primești din partea statului 20.000 €

Vești bune pentru români. Ce trebuie să faci să primești din partea statului 20.000 €

Vești importante pentru românii care au credite la bănci

Guvernul României a anunțat lansarea programului „Rabla pentru tractoare”, o inițiativă ambițioasă destinată modernizării parcului național de tractoare și mașini agricole. Programul are un buget de 100 de milioane de euro și vizează sprijinirea fermierilor prin acordarea de vouchere în valoare de 20.000 de euro fiecare.

Românii care pot primi până la 20.000 de euro prin programul „Rabla pentru tractoare”

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a transmis vestea pe pagina sa de Facebook, subliniind importanța acestui program pentru agricultura românească. „Tractoare noi pentru fermieri! Începe Programul Rabla! Împreună cu Ministerul Mediului am lansat Programul de stimulare a înnoirii Parcului Național de tractoare și mașini agricole, care a fost aprobat în ședința de Guvern,” a scris ministrul.

Programul „Rabla pentru tractoare” va permite unui număr de 5.000 de fermieri să beneficieze de vouchere de 20.000 de euro pentru achiziționarea de tractoare sau alte utilaje agricole noi. Bugetul total alocat pentru această inițiativă este de 100 de milioane de euro, conform informațiilor furnizate de Observatornews.ro. Fermierii interesați vor trebui să se înscrie în program și să își pregătească dosarele pentru a putea beneficia de aceste fonduri.

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a anunțat că finanțarea programului va fi realizată prin Fondul pentru Mediu. Programul „Rabla pentru tractoare” este destinat în special micilor fermieri, care vor avea astfel posibilitatea de a-și moderniza echipamentele agricole și de a-și crește productivitatea. Detaliile complete despre modalitatea de înscriere și criteriile de eligibilitate urmează să fie publicate de Ministerul Agriculturii în zilele următoare.

Măsuri dure pentru cei care delistează produse românești cu preț mai mic

În contextul lansării programului „Rabla pentru tractoare”, Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat recent și măsuri stricte împotriva delistării produselor românești cu prețuri mai mici decât cele ale produselor achiziționate ulterior de către retaileri. Proiectul de act normativ, aflat în lucru, prevede sancțiuni severe pentru astfel de practici.

Delistarea unui produs românesc cu preț mai mic decât cel achiziționat ulterior de către retailer va fi sancționată cu 5% din cifra de afaceri,” a declarat Florin Barbu. Proiectul de lege va fi dezbătut în Parlamentul României, iar discuțiile vor avea loc cu procesatorii și retailerii în perioada 11-12 iunie.

Ministrul a explicat că, în cazul în care un produs agroalimentar care îndeplinește condițiile sanitar-veterinare și de calitate este delistat la un preț mai mic, retailerii vor fi sancționați. Această măsură este menită să protejeze brandurile românești și să asigure o competiție corectă pe piață. „Niciodată statul nu ar putea interveni în piață așa cum sunt acuzat de foarte multe publicații, că aș fi Chavez, că aș fi Ceaușescu, sau toate lucrurile acestea, că intervin în piața liberă,” a adăugat ministrul.

Impactul programului „Rabla pentru tractoare” asupra agriculturii românești

Lansarea programului „Rabla pentru tractoare” reprezintă un pas important pentru modernizarea agriculturii din România. Prin acest program, guvernul urmărește să sprijine fermierii în achiziționarea de echipamente agricole noi, care vor contribui la creșterea productivității și la dezvoltarea durabilă a sectorului agricol.

Programul vine într-un moment crucial, având în vedere provocările cu care se confruntă agricultura românească, inclusiv schimbările climatice, lipsa investițiilor și necesitatea modernizării infrastructurii agricole. Prin acordarea de vouchere de 20.000 de euro, guvernul dorește să faciliteze accesul fermierilor la tehnologie avansată și să reducă costurile de producție.

Pe lângă beneficiile economice, programul „Rabla pentru tractoare” are și un impact pozitiv asupra mediului. Echipamentele agricole moderne sunt mai eficiente din punct de vedere energetic și au un impact redus asupra mediului, contribuind astfel la îmbunătățirea sustenabilității agriculturii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: