Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru români! Cine sunt cei care vor primi 1.450 de lei din partea statului

Vești bune pentru români! Cine sunt cei care vor primi 1.450 de lei din partea statului

Bani pentru români

O anumită categorie de români a primit o veste bună din partea președintelui României, Klaus Iohannis. Se pare că a aprobată legea pe care mulți o așteaptă cu privire la acordarea sumei de 1.450 de lei sub formă de vouchere de vacanță.

Momentul așteptat de mulți a sosit, după ce Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea cu privire la aprobarea Ordonanţei de urgentă a Guvernului nr. 131/2021 legată de modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru prorogarea unor termene. Astfel, în curând zeci de mii de persoane se vor putea bucura de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei.

Cine sunt cei care vor beneficia de voucherele de vacanță

Personalul militar, poliţişti, inclusiv cei de penitenciar, şi personalul civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională reprezintă categoria de persoane care va beneficia până în 2026 de vouchere de vacanță din partea statului. Decizia a fost luată de președintele României și urmează să intre în vigoare în curând, după cum reiese din documentul publicat în Monitorul Oficial.

„Instituţiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea 500/2002 privind finanţele publice şi la art. 2 alin. (1) pct. 39 din legea 273/2006 privind finanţele publice locale, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, acordă anual, în perioada 1 ianuarie 2023 – 31 decembrie 2026, voucher de vacanţă în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat”, arată legea promulgată de către președintele României.

Astfel, toți cei care vor dori să se bucure de o vacanță în perioada menționată, vor avea la dispoziție suma de 1.450 de lei ce ar putea acoperi o parte din costurile de cazare, mâncare sau chiar și transport. Voucherele sunt valabile atât în momentul în care se optează pentru achiziționarea directă a vacanței, cât și pentru achiziționarea intermediul unei agenţii de turism licenţiate.

Vouchere de vacanță
Vouchere de vacanță

Amenzi uriașe pentru cei care încalcă regulile

Așa cum era de așteptat, există o serie de sancțiuni clare pentru cei care aleg să încalce regulile cu privire la acordarea voucherelor de vacanță. Astfel, va fi nevoie ca titularul să prezinte un act de identitate în momentul în care ajunge la sediul unității în care va fi cazat. În cazul în care voucherele sunt vândute altor persoane, amenda primită de către posesor pornește de la 1.000 de lei și ajunge la 10.000 de lei.

Și unitățile de turism vor fi intens verificate în următoarea perioadă. Acestora le este strict interzis să primească voucherele de vacanță, dacă posesorul lor nu este prezent și nu prezintă un act de identitate. Amenda ar putea ajunge până la 10.000 de lei pentru hoteluri, pensiuni sau alte locuri de cazare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: