Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru români! Valoarea tichetelor de masă ar putea ajunge la 40 de lei

Vești bune pentru români! Valoarea tichetelor de masă ar putea ajunge la 40 de lei

În ultima vreme, românii au primit o mulțime de vești bune și se pare că sesiunea continuă. Statul pregătește noi surprize pentru unii angajați, care s-ar putea bucura de tichete de masă cu valori mult mai mari. Află când ar putea ajunge un bon de masă să valoreze 40 de lei.

Discuție despre majorarea bonurilor de masă

Astăzi, la Palatul Victoria, a avut loc o ședință în cadrul căreia sindicatele au propus majorarea tichetelor de masă pe care angajații le primesc de la patroni. Dacă în prezent au o valoare de 30 de lei, sindicaliștii cer acum ca aceasta să fie majorată la 40 de lei.

Vezi și: Anunț important pentru cei care au carduri de energie! Ce sumă nu poate fi plătită cu vouchere

La întâlnire a luat parte și premierul Nicolae Ciucă, dar și liderul BNS, care a explicat la ce decizie au ajuns autoritățile în urma discuțiilor. Astfel, se ia în calcul atât propunerea sindicatelor, cât și posibilitățile angajatorilor. În Balanță au fost puse pastrarea valorii de 30 de lei, cât și majorarea până la 40.

”Unul dintre subiectele discutate a fost cel care vizează valoarea tichetelor de masă. Propunerea Ministerului de Finanțe a fost aceea de a lua în analiză atât partea sindicală cât și partea patronală, posibilitatea ca să se poată produce în viitorul apropiat o ajustare a valorii tichetelor de masă. S-a discutat de valoarea actuală de 30 de lei și păstrarea ei cât și despre posibilitatea creșterii tichetului de masă la 40 de lei/zi”, a declarat Dumitru Costin, liderul BNS, după discuția cu premierul Nicolae Ciucă.

Când pot pot ajunge bonurile de masă la valoarea de 40 de lei

Conform anumitor surse, ar fi fost luată o decizie în ceea ce privește majorarea valorii bonurilor de masă, dar se pare că schimbarea nu poate fi aplicată imediat și are nevoie de mai multe aprobări.

Valoarea bonurilor de masă ar putea crește de la 30 de lei la 35 de lei la 1 iulie 2023 și la 40 de lei din mai 2024. Astfel, abia anul următor am putea primi tichete cu valoarea de 40 de lei.

Amintim că aceste tichete sunt valabile doar pe teritoriul României și au și ele un termen de exprimare, ca orice alt ajutor.

Pot fi folosite în:

  • unități de alimentație publică
  • magazine alimentare
  • cantine-restaurant
  • bufete
  • benzinării
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: