Redactia.ro
Home » Știri » Anunț important pentru cei care au carduri de energie! Ce sumă nu poate fi plătită cu vouchere

Anunț important pentru cei care au carduri de energie! Ce sumă nu poate fi plătită cu vouchere

În contextul scumpirilor din România, autoritățile au venit cu soluții pentru a le ușura viața oamenilor. Printre ajutoarele oferite se numără și cel de energie, despre care trebuie să afle că a suferit schimbări majore. Vezi ce sumă nu poate fi achitată cu cardul de energie.

Sumele care nu pot fi plătite cu cardurile de energie

Cardurile de energie reprezintă unul dintre ajutoarele oferite de către stat pentru români, în urma scumpirilor din ultimul an. Cheltuielile sunt tot mai greu de suportat, motiv pentru care autoritățile au venit cu soluții.

Amintim că cei cu situații financiare precare, pensionarii cu pensii mici au primit carduri de energie în valoare de 1400 de lei, cu care să plătească facturile la curent, la gaze sau orice altă factură la energie.

Au apărut, însă, noi schimbări în ceea ce privește legislația acestui ajutor. Astfel, există un proiect aflat în dezbatere publică, care prevede ca datoriile pe care le are un client către furnizori să nu poată fi achitate cu ajutorul voucherelor de la stat.

Mai exact, beneficiarii vor fi cei care vor trebui să plătească penalitățile și alte daune apărute pentru plata cu întârziere. Poți achita strict valoarea facturii și, separat, restanțele cu care te-ai ales.

“Plățile pentru datoriile față de furnizorii de energie nu pot include penalități sau alte daune/ interese pentru plata cu întârziere a cheltuielilor cu energia, aceste cheltuieli fiind în sarcina beneficiarului de sprijin”, se arată în proiect.

Când expiră banii de pe cardul de energie

Voucherele de energie îi ajută pe români să plătească facturile în valoare de 1400 de lei, dar să nu uităm că acești bani nu sunt valabilitate pentru un timp nelimitat. Cele aproape 3 milioane de persoane care au primit acest ajutor trebuie să știe care este valabilitatea lui.

Ajutorul se acordă în două tranșe, a câte 700 de lei fiecare și pot fi folosiți pentru orice furnizor care emite energie de orice fel. Cardurile de energie sunt valabile până la data de 31 Decembrie 2023, dar plata în oficiile poștale poate fi făcută doar până la 27 Decembrie, atât cât instituţia are program cu publicul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: