Redactia.ro
Home » Homepage » Vești bune pentru salariați! Marcel Ciolacu a anunțat majorări de 10%

Vești bune pentru salariați! Marcel Ciolacu a anunțat majorări de 10%

Ciolacu, despre aderarea României în Schengen: „Nu ne păclim unii pe alții. Domnul Cherecheș a reușit să treacă frontiera cu un buletin al unui văr”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat recent că Guvernul României a pus în transparență decizională un act normativ ce prevede majorări salariale de 10% în două tranșe pentru categoriile de români cu venituri foarte mici. În plus, proiectul prevede și decontarea ochelarilor până la suma de 500 de lei. Această măsură vine ca un răspuns la cerințele europene și își propune să sprijine categoriile vulnerabile ale populației.

Majorări salariale în două tranșe

Premierul Marcel Ciolacu a explicat că actul normativ recent pus în transparență prevede majorări salariale de 10% pentru categoriile de români cu venituri foarte mici. Aceste majorări vor fi implementate în două tranșe de câte 5%, pentru a asigura o creștere echitabilă și sustenabilă a veniturilor. „Este o cerință europeană cu decontările pentru ochelari până în suma de 500 de lei; iar restul vorbim de majorări de 5% și 5% categoriilor care nu au primit, celor care au venituri foarte mici”, a declarat premierul în cadrul unei conferințe de presă.

Marcel Ciolacu a subliniat că aceste majorări sunt esențiale pentru a sprijini categoriile vulnerabile ale populației și că Guvernul a luat în considerare capacitatea bugetară actuală a României. „Din ceea ce am stabilit împreună cu ministrul Finanțelor, Guvernul României atât își permite. Este un efort bugetar pe care ni-l putem permite în acest moment”, a adăugat premierul.

Decontarea ochelarilor pentru toate categoriile

Pe lângă majorările salariale, noul act normativ prevede și decontarea ochelarilor până la suma de 500 de lei. Premierul Marcel Ciolacu a explicat că această măsură va fi aplicată pentru toate categoriile de români, nu doar pentru magistrați, pentru a asigura un tratament echitabil.

Nu putem face legi pentru o anumită categorie, doar că ne putem… ne putem judeca între noi și ne putem da dreptate. Guvernul trebuie să acopere întreaga umbrelă. Guvernul își permite 500 de lei să fie decontați. Normal, cu un consult oftalmologic, că dacă n-ai nevoie, nu îți iei ochelari”, a precizat Ciolacu.

Această măsură vine în întâmpinarea nevoilor de sănătate ale populației și asigură accesul la servicii de calitate pentru toți cetățenii, indiferent de categoria socială din care fac parte.

Limitările bugetare și reorganizarea ministerelor

În ciuda acestor măsuri pozitive, premierul Marcel Ciolacu a recunoscut că Guvernul nu își permite majorări salariale mai mari pentru anumite categorii de angajați, cum ar fi cei din muzee sau biblioteci. „În acest moment, din ceea ce am stabilit împreună cu ministrul Finanțelor, Guvernul României atât își permite. Ea (ordonanța, n.r.) este pusă în transparență. Dar eu vă spun că Guvernul României – ceea ce mi-a transmis mie Ministerul de Finanțe – este că acest efort bugetar și-l poate permite România în acest moment. Și eu cred că de la începutul anului, această abordare a fost una corectă și echilibrată”, a explicat premierul.

În ceea ce privește reorganizarea ministerelor, Ciolacu a declarat că „foarte multe” astfel de proiecte sunt în transparență și că s-au coordonat cu Ministerul Justiției pentru a evita o avalanșă de proiecte legislative. „Sunt foarte multe în transparență. S-au coordonat cu doamna ministru al Justiției, astfel încât să nu vină toate avalanșă, și atunci și acea amânare a fost tot în acest temei. Am avut discuția cu doamna ministru al Justiției, fiindcă trebuie totuși urmărite. Presupun că în perioada următoare, ca întotdeauna, ca la noi românii, o să se facă pe ultima sută (de metri n.r.)”, a mai spus premierul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: