Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru șoferi! Unii dintre ei vor fi scutiți de plata rovinietei

Vești bune pentru șoferi! Unii dintre ei vor fi scutiți de plata rovinietei

rovinieta

Un deputat din partidul PSD, Nicolae Georgescu, a anunțat recent printr-o postare pe rețelele de socializare că există o posibilitate ca anumiți șoferi din România să nu mai fie obligați să plătească rovinieta. Iată detaliile!

Anumiți șoferi ar putea fi scutiți de la plata rovinietei

Șoferii din România ar putea primi o veste bună în ceea ce privește plata rovinietei. Recent, deputatul Nicolae Georgescu, membru al Partidului Social Democrat (PSD), a făcut un anunț important pe rețelele de socializare, în care a indicat că există o posibilitate ca anumite autovehicule să fie scutite de la plata acestei taxe.

Potrivit declarațiilor deputatului, există o propunere în dezbatere la nivelul Parlamentului care vizează exonerarea anumitor autovehicule de la plata rovinietei. Această măsură ar putea fi aplicată în cazul autovehiculelor folosite exclusiv pentru transportul de mărfuri și persoane, care au o capacitate de peste 2,4 tone.

El a afirmat că a fost înaintat un proiect de lege la Senat care propune ca autobuzele utilizate de societăți care oferă servicii publice locale doar într-o singură localitate să fie exceptate de la plata rovinietei.

„Transportul public local are un puternic caracter social ce se reflectă prin faptul că autoritățile locale impun operatorului, care prestează efectiv activitatea de transport, nivelul tarifelor de călătorie, care trebuie să fie unul suportabil pentru cetățeni. Odată cu impunerea tarifelor, autoritățile publice locale se obligă să achite operatorului o compensație al cărei cuantum trebuie să acopere cheltuielile legate de prestarea serviciului.

Însă, în lipsa corelării legislative în ceea ce privește exceptarea de la obligația de plată a rovinietei pentru cele două tipuri de transport public local, transportul efectuat pe raza administrativ-teritorială a localităților membre ale asociației de dezvoltare intercomunitară este tratat discriminatoriu, tratament ce generează costuri în sarcina U.A.T.-urilor care au înțeles să se asocieze și pe care, în lipsa asocierii, nu le-ar fi avut.”, a scris deputatul Nicolae Georgescu.

Propunerea urmează să fie analizată

Dacă propunerea de exonerare a anumitor autovehicule de la plata rovinietei va fi adoptată de Parlament, aceasta va reprezenta o veste bună pentru o categorie de șoferi care ar putea economisi o sumă importantă de bani. În plus, această măsură ar putea reduce costurile pentru transportul de mărfuri și persoane, fapt care ar putea avea un impact pozitiv asupra economiei naționale.

Este important de menționat că această propunere este încă în dezbatere și nu există nicio garanție că va fi adoptată. Cu toate acestea, ea reprezintă o discuție importantă pentru șoferii din România, care vor urmări cu atenție evoluția acestei situații.

Sursă foto: DailyBusiness.ro

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: