Redactia.ro
Home » Știri » Vești îngrijorătoare despre coronavirus. Este posibil ca al doilea val de pandemie să nu fie ultimul

Vești îngrijorătoare despre coronavirus. Este posibil ca al doilea val de pandemie să nu fie ultimul

Vești îngrijorătoare despre coronavirus (1)

Consiliul științific care consiliează guvernul francez a făcut declarații șocante despre evoluția pandemiei de coronavirus. Conform reprezentaților, exista probabilitatea ca al doilea val de epidemie de COVID-19 din România să nu fie ultimul, iar în timpul sărbătorilor de iarnă Europa să se confrunte cu mai multe valuri succesive.

Vești îngrijorătoare despre coronavirus. Ce se va întâmpla în timpul sărbătorilor de iarnă

Potrivit Digi24, pandemia de coronavirus nu se va termina prea curând. Consiliul științific care consiliează guvernul francez a făcut un anunț nu tocmai pozitiv. Se pare că Europa se va confrunta la sfârșitul acestei ierni și începutul anului 2021 cu valuri succesive, ceea ce înseamnă că va urma o perioadă foarte dificilă pentru țările europene. În ceea ce privește al doilea val de epidemie, specialiștii susțin că există posibilitatea ca acesta să nu fie ultimul.

Este foarte dificil de prezis cât va dura cel de-a doilea val, deoarece depinde chiar de virus, de mediul său climatic, de măsurile care vor fi luate pentru a limita circulaţia virusului, de acceptarea lor şi, prin urmare, de impact. Putem trasa o ipoteză a unei ieşiri din al doilea val la sfârşitul acestui an sau la începutul anului 2021. Această ieşire ar trebui să fie însoţită de o revenire a circulaţiei virusului la un nivel foarte controlat (maximum 5.000 până la 8.000 de noi contaminări zilnice)”, scrie Consiliul ştiinţific.

Care este recomandarea Consiliului științific

Președintele Franței, Emmanuel Macron a declarat că scopul este să se ajungă la aproape 5.000 de cazuri zilnice, față de 40.000-50.000  cum sunt în prezent. Totuși, Consiliul științific anunță că măsurile implementate nu vor si suficiente pentru a evita valurile, care vor avea loc după cel de-al doilea val de pandemie.

Astfel, organismul a recomandat ca țările europene să implementeze carantina. Guvernele din Europa se vor confrunta cu o gestionare a valurilor până în momentul în care vor apărea primele vaccinuri sau tratamente împotriva coronavirusului, iar acesta va avea loc cel mai probabil în al doilea trimestru al anului viitor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: