Redactia.ro
Home » Știri » Vești proaste pentru anumite categorii de români. Cine ar putea să piardă tichetele de masă

Vești proaste pentru anumite categorii de români. Cine ar putea să piardă tichetele de masă

Începând cu 1 iulie, autoritățile din România vor crește oficial salariul minim pe economie. Aceasta ar fi trebuit să fie o veste bună pentru toți românii, însă provoacă îngrijorare pentru unii oameni din cauza unor erori administrative. Din această cauză, anumite categorii de români ar putea avea venituri mai mici începând cu luna viitoare.

Anumite categorii de români pot avea venituri mai mici chiar și după majorare

În ciuda anunțului făcut de Premierul Marcel Ciolacu privind majorarea salariului minim, ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, nu a înghețat punctul de amendă și nici nu a majorat plafonul pentru ca bugetarii să nu piardă tichetele de masă. Astfel, unii bugetari privesc cu emoție către luna următoare, temându-se că vor depăși plafonul de venituri și vor pierde tichetele de masă în urma majorării salariului minim.

Purtătorul de cuvânt al guvernului a declarat joi că situația poate fi remediată până pe data de 1 iulie, când urmează să fie oficializată creșterea salariului minim pe economie.

Secretarul general al Blocului Național Sindical, Horațiu Raicu, a explicat că românii plătiți la nivelul salariului minim nu vor mai putea beneficia de deducerea de 300 de lei odată cu majorarea din luna iulie. Acest lucru înseamnă că veniturile lor nete vor fi, în fapt, mai mici. Totuși, autoritățile susțin că mai este timp pentru a corecta această problemă până la data de 1 iulie.

„În mod concret, faptul că se majorează salariul minim la 3700 de lei, dacă facem un calcul la o valoare minimă, să spunem la tichetul de masă de 15 lei, se depășește valoarea de impozitare cu suma de 51 lei, ceea ce înseamnă că cei care sunt plătiți la nivelul salariului minim nu vor mai beneficia de acea deducere de 300 lei. Pe fond, venitul lor salarial, ceea ce le rămâne în buzunar, va scădea”, a spus Horațiu Raicu, secretarul general al Blocului Național Sindical, conform Antena 3 CNN.

Guvernul a sugerat că situația poate fi încă remediată înainte de data de 1 iulie

În urma majorării salariului minim, mulți bugetari riscă să depășească plafonul de venituri care le permite să beneficieze de tichete de masă. Acest lucru ar putea afecta negativ veniturile lor nete, ducând la scăderea puterii de cumpărare. De asemenea, există temeri că această modificare nu a fost suficient de bine planificată, ceea ce ar putea duce la un val de nemulțumiri în rândul bugetarilor.

Printre posibilele soluții se numără înghețarea punctului de amendă sau majorarea plafonului de venituri pentru a permite bugetarilor să continue să beneficieze de tichetele de masă. Aceste măsuri ar putea ajuta la prevenirea scăderii veniturilor nete pentru cei afectați.

Sindicatele și reprezentanții angajaților au atras atenția asupra riscurilor pe care le implică această schimbare și au cerut guvernului să ia măsuri urgente pentru a proteja veniturile lucrătorilor. Horațiu Raicu a subliniat că este crucial ca autoritățile să acționeze rapid pentru a preveni o scădere a veniturilor nete ale celor care câștigă salariul minim.

Această majorare a salariului minim vine într-un context economic complex, în care inflația și costurile crescute de trai au afectat semnificativ veniturile disponibile ale românilor. În acest context, orice schimbare legislativă care ar putea duce la o reducere a veniturilor nete este privită cu preocupare de către cetățeni și organizațiile sindicale.

Majorarea salariului minim pe economie, programată pentru 1 iulie, a provocat îngrijorări semnificative în rândul bugetarilor și al celor care câștigă salariul minim. În ciuda anunțurilor inițiale, erorile administrative și lipsa unor măsuri corective imediate ar putea duce la scăderea veniturilor nete pentru mulți români.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: