Redactia.ro
Home » Știri » Vești proaste pentru clienții CFR. Este grevă feroviară în toată România

Vești proaste pentru clienții CFR. Este grevă feroviară în toată România

Haosul a cuprins gările din întreaga țară în urma grevei de avertisment declanșate de angajații din CFR Infrastructură. Cu toate trenurile oprite, pasagerii sunt lăsați în imposibilitatea de a călători până la ora 09:00. Motivele din spatele acestei acțiuni sunt legate de nemulțumirile legate de contractele colective de muncă, salariile mici și fondurile insuficiente pentru investiții.

Peste 17.000 de angajați din CFR au aderat la greva de avertisment, iar acest lucru nu a trecut neobservat de către publicul larg și autorități. Sindicaliștii au ales să recurgă la grevă pentru a atrage atenția asupra mai multor probleme critice cu care se confruntă în industria feroviară.

Este grevă printre angajații CFR

Unul dintre principalele puncte de nemulțumire este legat de lipsa contractelor colective de muncă, care ar asigura drepturile și beneficiile angajaților. Salariile considerate mult prea mici pentru munca depusă reprezintă o altă problemă majoră. Cu cheltuieli tot mai mari în viața de zi cu zi, angajații feroviari cer o remunerare mai echitabilă.

De asemenea, greviștii ridică și problema fondurilor insuficiente pentru investiții în infrastructura feroviară. Această problemă nu afectează doar angajații, ci și călătorii, care se confruntă adesea cu întârzieri și probleme legate de infrastructura învechită și neîntreținută.

Pe lângă motivele oficiale ale grevei, ceferiștii au și alte nemulțumiri adânc înrădăcinate. Acestea includ lipsa bugetelor de venituri și cheltuieli aprobate pentru anul în curs, ceea ce conduce inevitabil la un blocaj generalizat în sectorul feroviar. De asemenea, lipsa finanțării strategice și coerente a căii ferate reprezintă o problemă crucială pentru o industrie care ar trebui să fie în mișcare constantă.

Circulația trenurilor a fost deja afectată

Greva de avertisment a avut un impact semnificativ asupra circulației feroviare în întreaga țară. Cu peste 260 de trenuri care aparțin operatorului de stat CFR Călători și operatorilor privați, călătoriile au fost perturbate în mod semnificativ.

Chiar dacă angajații de la CFR Călători nu participă direct la grevă, circulația trenurilor de călători și de marfă va fi afectată în această perioadă. Cu trenurile oprite între orele 7.00 și 9.00, mulți călători se vor confrunta cu întârzieri semnificative în planurile lor de călătorie.

CFR Călători a emis un comunicat oficial în care a adus la cunoștința publicului impactul grevei de avertisment asupra circulației feroviare. Având în vedere adresele oficiale primite din partea Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial Vagoane și a Alianței Sindicale a Federațiilor Drum de Fier – Elcatel, s-a avertizat că în data de 15 septembrie 2023, între orele 07:00 și 09:00, se va desfășura greva cu încetarea lucrului. Aceasta va avea un impact atât asupra trenurilor de călători, cât și asupra trenurilor de marfă, generând întârzieri semnificative.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: