Redactia.ro
Home » Știri » Vești triste pentru pensionari în prag de sărbători. Vor rămâne fără ajutor din partea statului

Vești triste pentru pensionari în prag de sărbători. Vor rămâne fără ajutor din partea statului

Vești triste pentru mai multe categorii de români începând cu anul 2024.

Cu apropierea Noului An, mii de pensionari din România se confruntă cu vești proaste, deoarece, începând cu 1 ianuarie 2024, vor putea rămâne fără un ajutor important din partea statului. Decizia vine în contextul indexării pensiilor, iar această categorie de pensionari afectați sunt cei care beneficiază de vouchere pentru alimente.

Vești triste pentru pensionari în prag de sărbători

Astfel, începând cu anul viitor, pensionarii care primeau bani pe card prin intermediul voucherelor pentru alimente nu vor mai beneficia de această facilitate. Această schimbare survine odată cu indexarea pensiilor cu rata inflației, în ciuda menținerii aceluiași plafon pentru acordarea voucherelor.

Pentru pensionarii cu venituri reduse, inclusiv cei cu pensii modeste, se prevede acordarea unei sume de 250 de lei o dată la două luni. Acești bani vor fi transferați pe cardurile pe care beneficiarii le-au primit anterior de la Poșta Română.

Până în prezent, în anul 2023, s-au acordat cinci tranșe în februarie, aprilie, iunie, august și octombrie. Ultima tranșă de bani va fi virată în luna decembrie 2023, iar data obișnuită a transferurilor este pe 15 ale lunii respective, cu o marjă de câteva zile înainte sau după.

Beneficiarii acestei scheme de ajutor includ:

Pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023.

Persoanele (copii și adulți) încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023.

Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023.

Familiile monoparentale ale căror venituri lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023.

Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social.

Persoanele fără adăpost conform prevederilor legale în vigoare.

Această schimbare poate aduce dificultăți suplimentare pentru pensionarii care depind de aceste ajutoare pentru a-și asigura traiul de zi cu zi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: