Redactia.ro
Home » Știri » Viaţa şi pontificatul lui Benedict al XVI-lea. De ce era numit „Rottweilerul lui Dumnezeu”

Viaţa şi pontificatul lui Benedict al XVI-lea. De ce era numit „Rottweilerul lui Dumnezeu”

Viața lui Papa Benedict al XVI-lea. De ce era numit „Rottweilerul lui Dumnezeu”

Viaţa şi pontificatul lui Benedict al XVI-lea. De ce era numit „Rottweilerul lui Dumnezeu” și cine a fost fostul papă Benedict al XVI-lea.

Viaţa şi pontificatul lui Benedict al XVI-lea. De ce era numit „Rottweilerul lui Dumnezeu”

Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit în această dimineață, în ultima zi din 2022, la vârsta de 95 de ani. Starea de sănătate a fostului papă era gravă și în ultima vreme era tot timpul asistat de medici, monitorizându-l în permanență.

Cotidianul catolic La Croix publicase ştirea că Benedict era tratat pentru probleme renale. Agenţia italiană de presă ANSA a raportat, de asemenea, că fostul papă suferea de insuficienţă renală.

Cardinalul german Joseph Ratzinger a fost ales papă în aprilie 2005, pe când avea 78 de ani, fiind astfel unul dintre cei mai în vârstă prelați aleși în această funcție, a relatat BBC, și primul papă german din ultimii 1.000 de ani. Atunci, el a ales să se numească Benedict.

Benedict al XVI-le a avut un pontificat scurt, de doar opt ani, și a făcut un lucru total neobișnuit: a renunțat din proprie inițiativă la scaunul papal. Se întâmpla în 2013, când a decis să demisioneze, devenind astfel primul papă în 600 de ani care renunță la această funcție. A susținut că este mult prea bătrân să mai facă față îndatoririlor.

Benedict a scris peste 60 de cărţi între 1963, când era preot, şi 2013, când a demisionat din fruntea Bisericii Catolice.

„În realitate, sunt mai mult un profesor, o persoană care reflectează şi meditează asupra unor chestiuni spirituale”, a declarat acesta după demisie, scrie Agerpres, citând Reuters și AFP.

Cânta la pian şi avea o preferinţă pentru Mozart şi Bach. În calitate de muzician clasic, a dezaprobat rock and roll-ul ca fiind „o expresie a pasiunilor josnice” şi a numit odată muzica populară „un cult al banalităţii”.

Cine a fost Joseph Ratzinger până să devină Papa Benedict al XVI-lea

Joseph Ratzinger s-a născut în 1927 și a predat teologia timp de 25 de ani în Germania, înainte de a fi numit arhiepiscop de Munchen. Timp de aproape alţi 25 de ani, în calitate de cardinal, Joseph Ratzinger a fost puternicul şef al biroului pentru doctrină al Vaticanului, Congregaţia pentru Doctrina Credinţei (CDF).

Joseph a avut o tinerețe aspră, marcată de atitudinea regimului nazist din Germania față de Biserica Catolică. Credința și educația primite acasă l-au pregătit să față față acestor experiențe dure, se arată în biografia sa oficială, publicată de Vatican. El a văzut naziști bătându-l pe preotul paroh înainte de celebrarea slujbei. În timpul acestei perioade deosebit de dure, Joseph Ratzinger „a descoperit frumusețea și adevărul credinței în Cristos”, se mai arată în biografie, potrivit Digi24.

Papa Benedict al XVI-lea, numit „Rottweilerul lui Dumnezeu”

Un conservator teologic intransigent, Joseph Ratzinger a părăsit Germania şi postul de arhiepiscop de Munchen în 1982 pentru a conduce CDF. Acţiunile sale disciplinare împotriva preoţilor din America Latină care promovau Teologia Eliberării, de influenţă marxistă, i-au adus porecla de „Rottweilerul lui Dumnezeu”, scrie Hotnews.ro.

Benedict a avut un pontificat de opt ani marcat de paşi greşiţi şi de un scandal de scurgere de informaţii. Ca şef al Bisericii Catolice, a apărat o linie conservatoare, în special în ceea ce priveşte avortul, homosexualitatea sau eutanasia.

El i-a iritat pe musulmani, sugerând că islamul este în mod inerent violent. I-a înfuriat pe evrei prin reabilitarea unui negaţionist al Holocaustului şi a provocat consternare internaţională când a spus că utilizarea prezervativelor în lupta împotriva SIDA nu face decât să agraveze problema.

Scandalul „Vatileaks” din 2012 a contribuit la destrămarea pontificatului său. Paolo Gabriele, majordomul lui Benedict al XVI-lea, a dezvăluit documente secrete care au scos la iveală o Curie romană („guvernul” Vaticanului) afectată de intrigi, corupţie şi lipsă de rigoare financiară.

Dar renunţarea sa la pontificat, anunţată în limba latină la 11 februarie 2013, a fost o decizie personală legată de slăbirea forţelor sale şi nu de presiunea scandalurilor, a asigurat fostul papă într-o carte de confidenţe publicată în 2016.

Scandalurile legate de abuzurile asupra copiilor au afectat cea mai mare parte a pontificatului său, dar i se atribuie meritul de a fi iniţiat procesul de disciplinare sau de expulzare a preoţilor violatori, după o atitudine mai laxă în timpul lui Ioan Paul al II-lea.

Sursa: Agerpres

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: