Redactia.ro
Home » Știri » Victor Costache, fostul Ministru al Sănătății, a anunțat ce se va întâmpla în România după pacientul cu numărul 4.000

Victor Costache, fostul Ministru al Sănătății, a anunțat ce se va întâmpla în România după pacientul cu numărul 4.000

ce se intampla la pacientul 4000

Joi seara, Ministrul Sănătății, Victor Costache, a făcut declarații despre criza de coronavirus în care ne aflăm. Ministrul a făcut declarații și ce urmează să să se întâmple în România, atunci când vom atinge pragul de 4.000 de pacienți infectați COVID-19.

Ministrul sănătatății a anunțat joi că România a început să producă măști și costume de protecție, la Sibiu. Din estimările autorităților, după o lună, vom avea o producție proprie de măști. Tot în Sibiu, dar și în Maramureș, se lucrează pentru maufacturarea combinezoanelor. Până atunci, le importăm de la vecini:

„Astazi am avut o veste foarte buna. A ajuns primul transport din Turcia, de doua milioane de masti si 50.000 de combinezoane.”

Costache a declarat că apogeul crizei va putea fi estimat după 10 zile

Conform spuselor ministrului sănătății, spitalele sunt obligate să achiziționeze materiale sanitare. Costache a punctat că boala consumă foarte multe resurse logistice. Însă, există 1700 de paturi libere în cele două spitale din țară, iar echipamentele din spitalele de faza 1 sunt suplimentată. Prin starea de urgență decretată de președintele Iohannis, spitalele primesc fonduri pentru achiziționarea echipamentelor, medicamentelor și materialelor sanitare.

„Este greu de anticipat cand vom atinge punctul maximum al crizei, depinde de fluxul care vin din strainatate. Vom putea raspunde cam in 10 zile la aceasta intrebare. Dar Guvernul a luat masuri bune, devreme.”

Ce se întâmplă la pacientul 4000, în România

Victor Costache, Ministrul Sănătății, a menționat că specialiștii rezidenți chemați în spitale sunt distribuiți momentan la pacienții non-COVID. Se va ajunge ca rezidenții să trateze și bolnavi cu coronavirus doar dacă va fi cazul.

Din declarația ministrului:

„Daca vom depasi 4000 de cazuri, pacientii cu forme usoare vor fi tratati acasa.”

„Nu e nimeni la adapost de acest virus. Masca trebuie sa poarte toti cei care sunt simptomatici. E foarte important sa limitam circulatia, sa nu ne mai plimbam ca inainte.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: