Redactia.ro
Home » Homepage » Ministrul Sănătății, în mijlocului unui scandal imens. PSD îi cere demisia

Ministrul Sănătății, în mijlocului unui scandal imens. PSD îi cere demisia

ministrul sănătății

Victor Costache, ministrul Sănătății, și Horațiu Moldovan, secretar de stat, continuă să lucreze ca medici la două spitale private și după ce au ajuns în funcții de demnitate publică.

Astfel, ministrul Sănătății operează la spitalul Polisano Sibiu, iar chirurgul Moldovan la Spitalul Sanador, dezvăluie jurnaliștii de la Libertatea.

Conform documentelor prezentate de sursa citată, Costache a semnat contractul cu Polisano pe 7 noiembrie 2019, la trei zile după instalarea Guvernului Orban. Conform contractului, acesta lucrează „10 ore/săptămână, inegal în afara orelor de program ale angajatului din cadrul Ministerului Sănătății”, iar pentru asta ministrul ar primi 20.512 lei brut pe lună.

Totusi, ministrul susține că ANI i-a permis această colaborare și că o face gratuit.

„Timpul liber îmi aparține și sunt medic, fac o chirurgie complexă, și sunt cazuri complexe – centrul din Sibiu este singurul centru din regiune. Toate intervențiile sunt făcute la cererea pacienților, în timpul liber și totul este foarte bine statuat de către ANI care mi-a permis acest lucru”, a spus ministrul Sănătății, miercuri seară, la B1 TV.

Întrebat dacă ar fi dispus să opereze într-un spital public, Costache a spus că plănuise să intre în operație în urmă cu trei săptămâni la Spitalul „Marie Curie” din București, însă nu a mai participat la operație, deoarece a intervenit o ședință de guvern.

„Am ajutat acum trei săptămâni echipa de la Marie Curie, am trimis colegii mei, era plănuit să intru în operație, numai că a intervenit o ședință de guvern”, a adăugat Costache.

Costache: „Este cel mai mare fake news”

Ministrul a anunțat că-i va da în judecată pe jurnaliștii care au făcut această dezvăluire.

Este cel mai mare fake news. Chiar am adus ordinul de ministru care poate fi consultat pe site. Ordinul din 10 ianuarie 2020. Vedeți că nu există nici Monza, nici Spitalul Polisano. Acuzația a apărut în această dimineață și vom fi foarte transparenți și vom pune totul pe site. Este un ordin apărut deja.

Probabil s-a falsificat vreun draft, este ușor de făcut, dar vedeți, suntem în 30 ianuarie, nu am fi putut corecta acum ce este publicat în Monitorul Oficial pe 10 ianuarie 2020. Este o glumă ridicolă în cadrul acestei campanii de fake news. Vedeți toate energiile negative pe care le declanșează un program onest de europenizare a sistemului sanitar”, a declarat Costache pentru Adevarul.

Reacția lui Orban

Premierul nu vede o problemă în faptul că ministrul Sănătăţii operează la clinici private care să fie finanţate cu bani de la bugetul de stat.

„Dl ministru al Sănătății operează sâmbăta și duminica. În loc să se ducă în vacanțe operează, pentru că este un doctor renumit, este un doctor care este căutat de pacienți. (…) Evident, că pentru a opera era necesar un contract. Contractul, în schimb, e la o sumă minimă. Nu putea să opereze fără să fie angajat. A declarat ANI conflict de interese? Deci în ceea ce-l privește pe dl ministru, dl ministru a consultat ANI și a existat un răspuns că nu există un conflict de interese. Dacă ar fi existat, acesta ar fi fost declarat până astăzi. (…) Acest lucru nu-l stabiliți dvs, îl stabilește ANI”, a spus Orban, precizând că nu ia în calcul schimbarea lui Costache de la Ministerul Sănătății.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: