Redactia.ro
Home » Știri » Victorie de ultim moment pentru Elena Udrea! Instanța a aprobat sesizarea CCR

Victorie de ultim moment pentru Elena Udrea! Instanța a aprobat sesizarea CCR

Victorie mare pentru Elena Udrea. Fostul ministru a solicitat, prin intermediul avocaților săi, sesizarea Curții Constituționale a României (CCR) cu o excepție privind neconstituționalitatea mai multor dispoziții din dosarul „Hidroelectrica”. Judecătoarea a luat decizia. Sunt în joc milioane de euro.

O judecătoare de la Curtea de Apel Bucureşti a dispus sesizarea CCR cu o excepţie ridicată de Elena Udrea, prin intermediul avocaților săi, în legătură cu neconstituționalitatea mai multor dispoziţii legale în baza cărora instanţa i-a pus sechestru pe avere, până la concurenţa sumei de 4,7 milioane de euro, în vederea confiscării speciale, arată capital.ro.

În dosar este vizită o excepţie privind neconstituţionalitatea mai multor dispoziţii legale care reglementează măsurile asigurătorii şi confiscarea extinsă: art. 107 din Codul penal (scopul măsurilor de siguranţă), art. 112 din Codul penal (confiscarea extinsă), art. 291 alin. 2 Cod penal (traficul de influenţă – confiscarea de bunuri); Legea 656/2002 (art. 32 – 33) şi Legea 129/2019 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor (art. 50 -51) cu privire la măsuri asigurătorii şi confiscarea de bunuri, precum şi câteva articole din vechiul Cod penal.

Corina Ciobanu, magistratul care se ocupă ce acest caz, a admis cererea Elenei Udrea. În consecință a dispus sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la aceste prevederi legale.

Elena Udrea a fost acuzată de trafic de influenţă şi spălare a banilor

În octombrie 2018, un complet de la Curtea de Apel Bucureşti a dispus instituirea sechestrului pe toate bunurile mobile şi imobile deţinute de fostul ministru Elena Udrea. Decizia fiind valabilă până la concurenţa sumei de 4,7 milioane de euro, în vederea confiscării speciale, decizie menţinută ulterior de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

La momentul respectiv, Elena Udrea a fost trimisă în judecată de (Direcția Națională Anticorupție) DNA în acest dosar pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor.

Conform informațiilor transmise de DNA, Elena Udrea a acceptat promisiunea făcută prin intermediari de omul de afaceri Bogdan Buzăianu, în anul 2011. Atunci, fostul ministru a primit suma de 5 milioane de dolari pentru a-şi exercita influenţa asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei şi Hidroelectrica. Totul pentru a avea în vedere menţinerea, în condiţiile deja negociate, a contractelor pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu compania producătoare de energie.

Trebuie menționat că Elena Udrea se află în momentul de față în Penitenciarul Târgşor, unde execută o pedeapsă de 6 ani primită în dosarul „Gala Bute”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: